Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Leírnátok, vagy belinkelnétek...

Leírnátok, vagy belinkelnétek nekem a kedvenc sós, édes apró süteményetek receptjét?

Figyelt kérdés

Sós sütemények terén le vagyok maradva a sima pogácsánál és a köménymaggal megszórt sós rudaknál (leveles tésztából), édes apró sütemények terén meg még inkább. Nem vagyok idegen a konyhában csak ezen receptek kimaradtak az életemből és a sok receptes oldalakon manapság már mindenki írogathat recepteket és vagy jó vagy nem.

Ezért gondoltam, hogy megérdeklődöm, hogy ti miket szoktatok csinálni, kinek mi a kedvence és mi vált be mit szoktatok csinálni családi eseményekre, ünnepekre vagy csak simán hétvégére.



2013. márc. 1. 16:02
 1/5 anonim ***** válasza:

Fagyi Szelet


Hozzávalók:

9 tojás,

48 dkg porcukor,

11 dkg liszt,

2 dkg kakaópor (Szerencsi),

1sütőpor,

2,5 dl tej,

1 margarin (25 dkg Rama)


A tészta elkészítése:

6 tojás sárgáját, és 18 dkg porcukrot összekeverünk, majd habosra verjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük. 5 dkg lisztet és a 2 dkg kakaót a sütőporral összekeverünk. A habosra vert porcukros tojássárgájához hozzáadjuk a liszttel elkevert sütőporos kakaót. Jól elkeverjük, majd beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét. Ebből piskótát sütünk. Tetszés szerint a tésztába sütés előtt apróra vágott (nem darált) dió is belekeverhető.


A krém elkészítése:

A 2,5 dl tejet 3 evőkanál liszttel (~6 dkg) sűrűre felfőzzünk, majd hagyjuk kihűlni. 15 dkg porcukrot és a margarint habosra keverünk. Fokozatosan (egyenként) hozzáadunk 3 tojássárgáját, és habosra keverjük. A kihűlt krémmel jól összedolgozzuk. Az így készült krémet a piskóta tetejére kenjük.


Tojáshab elkészítése:

15 dkg porcukrot, és a megmaradt 3 tojásfehérjét gőz fölött habosra felverünk és a krém tetejére kenjük.

2013. márc. 1. 16:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:

NIGELLA,: Csokis-diós brownie

Hozzávalók

• 375 gramm szobahőmérsékletű vaj

• 375 gramm étcsoki (kb. 4 tábla)

• 6 egész tojás

• 1 evőkanál vaníliakivonat

• 37,5 dkg porcukor

• 22,5 dkg liszt

• 1 teáskanál só

• 30 dkg darabolt dió

1. A sütőt előmelegítjük 180°C-ra. Egy kb. 33×22 cm-es, 5-6 cm magas tepsit kibélelünk sütőpapírral - az oldalán is!

2. A csokit és a vajat gőzfürdőben felolvasztjuk, összekeverjük. (Ha a vaj nem szobahőmérsékletű, tovább kell szöszölni az olvasztással, ezért vegyük ki hamar a vajat a hűtőből, időt spórolunk vele!) Egy nagy tálban a tojásokat felverjük a vaníliával és a cukorral. Egy másik tálba kimérjük a lisztet és a sót. A diót összedaraboljuk, én mozsárban püföltem rajta párat.

3. Egy kicsit hagyjuk hűlni a csokis-vajas keveréket, majd ezután lassan öntsük a cukros tojáskoz, keverjük össze, utána mehet bele a dió és a sós liszt. Alaposan keverjük össze, majd öntsük a masszát a tepsibe.

4. 25 percig süssük. Akkor jó, ha a teteje matt, de a közepe még sötét és kicsit ragacsos (úgy néz ki, mintha nyers lenne; nem az). A kiszáradt brownie nem jó, és fontos tudni, hogy még hűlés közben is sül, ezért kell időben kivenni. Ha kihűlt (tényleg várjuk meg, hogy teljesen kihűljön, akkor lesz belül is finom omlós a tésztája!), kockára vágva tálaljuk. Ne legyenek túl nagyok a kockák, mert nagyon laktató a süti! Több napig eláll, és össze is érnek még az ízek.

2013. márc. 1. 16:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:

Nekem ez a kedvenc sós pogim 3 napig puha marad..


Puha Sajtos


Hozzávalók

50dkg liszt

2,5dkg élesztő

1 kávés kanál só

2db kocka ráma

1tojássárgája

Kevés tejföl

1 evő kanál zsír

15-20dkg reszelt sajt a tetejére

A hozzávalókból az 1ráma kivételével tésztát gyúrunk, majd kinyújtjuk.

A megmaradt 1 rámát rákenjük, a tésztára: Összehajtogatjuk.

Egy éjszakára a hűtőbe tesszük: Másnap kinyújtjuk, majd 2X 20 perces pihentetéssel, hajtogatjuk:

Tetszőleges formára szaggatjuk: A tetejét meg szórjuk a reszelt sajttal:


170C –ós sütőben addig sütjük, amíg azt nem látjuk, hogy KB 4-5 perc múlva kész.

Amikor már csak ez a 4-5 perc van, vissza ki kell venni az, süt öböl. / Mert a zsiradék miatt tovább sül /

3 napig puha marad.

2013. márc. 1. 16:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:

Nekem örök kedvencem a linzertészta, ünnepkor az "andi konyhája " haboslinzerjét szoktam elkészíteni, egyszerűen fantasztikus finom és szép is.

Ugyaninnét nagyon szeretem a sajtosrolót is.

2013. márc. 1. 18:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! :)
2013. márc. 3. 08:04

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!