Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mért jó az élesztő nélküli...

Mért jó az élesztő nélküli kenyér? Mért jobb ha sütőporral készül? És mi a különbség a kovászolt között?

Figyelt kérdés
kovászolt, élesztőmentes, sütőporos, kenyér

2013. márc. 2. 23:14
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
46%
Az nem kenyér ami nem élesztővel készült!
2013. márc. 2. 23:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/19 anonim ***** válasza:
100%
Az nem kenyér, ami élesztővel vagy sütőporral készül. Egy tisztességes kenyérhez liszt, víz és pici só kell, de utóbbi sem feltétlenül. A kovászolt között semmi különbség sincs, mert az egy dolog. Kóstold meg mindhárom fajtát, s a kovászosra fogsz szavazni. Az a legtermészetesebb, mert csak önnön összetevőiből áll.
2013. márc. 3. 00:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/19 anonim ***** válasza:
59%
Készítettem egy leírás szerint élesztő nélküli sütőporral készült "ír" kenyeret. Olyan ocsmány lett, hogy azonnal kidobtam.
2013. márc. 3. 06:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/19 anonim ***** válasza:
52%
Miért? jobb,ha sütőporral készül? Brrrr! tiszteltetem a gusztusodat! Ha te ezt így gondolod , akkor te kenyeret még nem ettél , csak valami kenyér-"jellegű" ételpótlót!
2013. márc. 3. 07:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/19 anonim ***** válasza:
80%

Ez akkor jó, ha valaki nem fogyaszthat élesztöt, pl. candida, allergia, stb miatt.


Viszont a kovásszal készült kenyér sokkal finomabb, és egészségesebb, mint az élesztös, de semmi köze sincs a sütöporral készült kenyérhez.


Sütöporral is lehet jó ízü kenyeret sütni, de izre nem lesz ugyanolyan, mint éleszövel, a kovászosról nem is beszélve, mert az a legizesebb.

2013. márc. 3. 08:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/19 A kérdező kommentje:
Mi itthon készítjük élesztővel, teljes kiőrlésű lisztekből, és fantasztikusan finom. De a férjem most élesztőset akar csinálni... mert hogy nem akarja érezni az élesztő ízét. szerintem nem lehet érezni, de mind1.
2013. márc. 3. 09:23
 7/19 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a férjed sütőporosat akar, nem élesztőset. :-)


A kovász a hagyományos „levegőztető”. Jellegzetesen kellemes, enyhén savanykás íze van az ilyen kenyérnek


Itt egy írás a készítéséről (pofon egyszerű): [link]


Itt egy kovászos kenyér recept: [link]


Itt egy recept arra az esetre, ha gépben dagasztanád be a kovászos kenyeret: [link] -ahogy-evi-neni-kesziti


Ezt is érdemes kipróbálni: [link]


És még egy rakat recept:

[link]

2013. márc. 3. 10:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/19 anonim ***** válasza:
83%

Ha a férjed érzi az élesztöt a kenyérben, akkor lehet, hogy sokat tesztek bele. A legtöbb élesztös receptben sokkal többet irnak, mint amennyi szükséges, mert akkor gyorsabban megkel. A jó kenyér sokáig kel, és általában a recept szerinti mennyiség fele elég bele. Ha igy készited, akkor nem lesz élesztöizü.


Vagy tényleg kovásszal készitsd, akkor álalgra meg kinézetre az élesztöshöz hasonlit, izre sokkal finomabb (meg egészségesebb is). A sütöporos kenyér nem hasonlit túlságosan az igazira, sem állagra, sem izre.

2013. márc. 3. 10:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/19 A kérdező kommentje:

köszönöm a linkeket, meg a javaslatokat, asszem kitanulom a kovászosat.

amúgy meg tényleg nem élesztőízű a kenyerünk, ez nála most valami hóbort lehet, illetve azt mondja, nem egészséges az élesztőgomba.

2013. márc. 4. 11:19
 10/19 anonim ***** válasza:

Van olyan ember, aki érzékenyebb az élesztöizre - én is sok helyen érzem, hogy túl élesztös a kenyér/kalács, pedig másoknak nem tünik fel.


Ezért irtam, hogy próbáld ki fele mennyiségü élesztövel és hosszabb kelesztési idövel, vagy naturkovásszal.

2013. márc. 4. 17:54
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!