Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miket főztök hétközben család...

Miket főztök hétközben család mellett? Milyen könnyen elkészíthető ételeket ismertek, amik laktatóak is?

Figyelt kérdés
2013. márc. 10. 16:00
 1/10 anonim ***** válasza:
68%

Bolognai

resztelt máj

krumpli főzelék

krumplis tészta

káposztás tészta

natur szelet krumpli püré

fasirt

chillis bab

tojásos nokedli

rántott sajt

palacsinta

2013. márc. 10. 16:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
75%

Zöldségleves

Frankfurti leves

Borsópörkölt nokedlivel

Sült csirkecomb

Paradicsom leves

Habart krumpli leves kolbásszal

Rakott krumpli

Rántott hús

Bundás kenyér

Hagymás-kolbászos omlett

Tejfölös csirkepöri tésztával

Zöldbabfőzelék

Gulyásleves

2013. márc. 10. 16:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm! A habart krumplileves hogyan készül?:)
2013. márc. 10. 16:23
 4/10 anonim ***** válasza:
68%

Tartalmasabb, de nem mindig húsos leveseket pl tejfölöskrumplileves, hamisgulyás, frankfurti (na ebbe van egy kis virsli), ilyesmik után, rizskoch, császármorzsa, valami kifőtt tészta dióval, vagy nagyon szeretjük, a sajtos-tejfölös-sonkás tésztát.

de van, amikor csak paprikáskrumpli kis kolbásszal, vagy éppen krumplistészta, káposztástészta a menü.

ha hús, akkor egy kis rizseshús, elég gyakran csirkemáj, mert olcsó és sokféleképpen lehet használni.

sima hagymás sült máj, pörköltszerű reszteltmáj, rizzsel

zöldségekkel rizottószerűnek, rántva is szoktam. pl ha sültmájat készítek hagymával, akkor a maradékból, keménytojással, mustárral-tejföllel májpástétom lesz, ami vacsorára pirítóssal is nagyon finom.

gyakran készítek tojáspörköltet, zöldségpörkölteket, rizzsel vagy kifőtt tésztával.

Lapcsánka is elég gyakran készül, mert egy kis laza levessel előtte (pl paradicsomleves, tojásleves , zöldségkrémleves ) kiadós és laktató.

A főzelékek is mennek nálunk, egy kis sült virslivel, vagy sült lecsókolbásszal.

főzelékek mellé van, hogy csak tükortojás vagy bundáskenyér készül, de nekünk azok is finomak.

ilyenkor szoktam még egy-két fej hagymát karikára vágni, lisztbe megforgatni és egy kis zsírban aranybarna ropogósra sütni.krumpli, lencse, sárgaborsófőzelék, amit nagyon fel lehet vele dobni.

2013. márc. 10. 16:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
75%
Habart krumpli leves: egy fej hagymát apróra szelsz, olajon megdinszteled. Karikára vágott kolbászt adsz hozzá, kicsit kipirítod. Félrehúzod, megszórod kevés pirospaprikával majd felöntöd vízzel. Kockára vágott krumplit teszel bele, babérlevelet, 3 cikk szétnyomott fokhagymát, borsot, ételízesítőt. Ha puha a krumpli, egy tejfölös habarást teszel bele. Lehet ízesíteni kevés ecettel is.
2013. márc. 10. 16:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm, nagyon jókat küldtetek! Különösen a habart krumplileves tetszik!:)
2013. márc. 10. 16:44
 7/10 anonim ***** válasza:
20%
Még az a szerencse, hogy a kérdezőnek tetszettek a válaszok...
2013. márc. 10. 17:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 A kérdező kommentje:
Ha neked nem tetszik, akkor minek olvasgatod??:P
2013. márc. 10. 17:59
 9/10 anonim ***** válasza:
Félreértés ne essék, én is válaszoltam Neked, és a többiekét is hasznosnak tartottam. Én a lepontozást nem értem, azért írtam, hogy szerencse, hogy Neked tetszik, legalábbis én úgy vettem észre.
2013. márc. 10. 18:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 A kérdező kommentje:
Óh, akkor elnézést! Én mindenkit felpontoztam!:) Nem értem én sem, miért kell lepontozni a válaszokat, ráadásul aki nem is ír semmit...
2013. márc. 10. 18:28

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!