Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » 6-7 főre milyen vacsit és...

6-7 főre milyen vacsit és mennyit készítsek szerintetek?

Figyelt kérdés
2013. márc. 19. 11:48
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Milyen alapanyagod van otthon, milyen ízvilágra gondoslz, és nem utolsósórban mennyit pénzt és időt szánsz rá ?Egyéb kérdés nincs :)
2013. márc. 19. 11:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
Milánó, bolognai spagetti, pizza, brassói, pörkölt körettel, majonézes saláták, sültekkel, fasírttal, töltött tojással. Ezek kiadós, finom ételek, és általában mindenki szereti.
2013. márc. 19. 11:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim ***** válasza:
Ha a magyarost szeretitek, akkor szívesen leírom a pusztapörköltet, ahogy én készítem szintén 6-7 főre- de pukkadásig :)
2013. márc. 19. 11:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim ***** válasza:

11:58

Ez engem is érdekelne.:)

2013. márc. 19. 12:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim ***** válasza:

hidegtálat .

Ha hidegtálat készitesz előre megtudsz csinálni dolgokat .

De 1 tortilla ,és hamburger paryt is el tudok képzelni ..

Ha hambit csináltok akkor a hambi húst te csináld meg otthon az tuti siker .



[link]

2013. márc. 19. 12:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:

Na akkor a pusztapörkölt a a dimbes dombos-hegyes vidékről :) hosszú lesz, de megéri elolvasni, pláne elkészíteni.

egy 4,5 literes lábas-fazékban kezdem, mert sok lesz belőle.

egykilóhúsz-harmindc deka csülköt vagy lapockát felkockázok.két közepes hagymát aprítok és zsíron kis sóval megdinsztelem. pici vízzel hamarabb megy a pépesítése. ebbe kerül 1-1 szem paprika , paradicsom (héj nélkül )finomra vágva. erre rá a hús, amit fehéredésig kevergetek. kiaja a saját levét, amiot megvárok, míg elfő. ekkor szórom meg kiváló minőségű éedesnemes, vagy csemege pirospaprikával, úgy két kanálnyival. őrölt kömény megy még rá, kis bors, és kezdhet puhulni. ( csak a rend kedvéért írok csont,-vagy húslevet, mert én szoktam főzni )mindig rövid lével felöntve főzzük a pörköltünket.

míg fő, zsíron megpirítok fél kiló tarhonyát, felengedem másfélszeres kissé sós vízzel, majd, ha a vizet elfőtte, felrehúzom és a saját párájában hagyom puhulni.(konyraruhával letakarva) .amikor a pörkölthús majdhogynem kész, akkor teszek bele kb fél kiló kockára vágott krumplit. megint egy kis felöntés, de mindig maradjon sűrű, ne lutyogós.ha krumpli is elkezd lekopni, és majdnem puha, akkor megy bele a kész tarhonya. csak egyszer-kétszer keverjük át vele, ne törjük össze a krumplit.

ne legyen száraz, hanem szaftos, finom bográcsozóshoz hasonló tartalmas egytálétel.

a csipőspaprika opció, akár tányéronként is lehet ízesíteni vele.a sózást fázisonként ellenőrizni, mert a krumpli is sokat elvesz, így lehet, hogy pótolni kell.

Tényleg tele lesz a fazék,mire elkészül. nagyon laktató és isteni finom.

2013. márc. 19. 13:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 A kérdező kommentje:
Pörköltet azt most nem szeretnék, múltkor marhapöri volt. Sült csirkecombot csinálok, eddig az a biztos, énis gondolkoztam hidegtálon, de nem tudom milyet??? Meg vmi disznóhusi kéne 3 vagy 4 férfi lesz, ők azt jobban szeretik, és vmi szaftos kéne,h ki ne szárítsam :) Meg úgy gondoltam,h olyasmi kéne ami minden megy egymás mellé, és ha mást nem mindenki mindenből eszik 1-1 keveset. De nem tudom milyen és mennyi sült csirkét, disznót salátát, köretet csináljak, h ne is maradjon ránk, de tutira elég is legyen.
2013. márc. 21. 09:18
 8/12 anonim ***** válasza:

A sült csirke mellé csinálhatnál gombás töltelékkel töltött disznóhús roládot baconba tekerve. így már kétféle hús lenne a hidegtálon, és plusz még egy stefániát

fasírthúsból, arra is van egy másik sütési módszerem, hogy érdekesebb legyen. a kolbászos karaj is finom, és nagyon dekoratív.

a hideg húsostálak mellé mindenképpen 2-3 féle majonézes, illetve friss salátát kínálj.

2013. márc. 21. 10:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 A kérdező kommentje:
Azt a disznóhús roládot hogy csinálod, leírnád a receptjét? Köszi!
2013. márc. 21. 11:44
 10/12 anonim ***** válasza:
Persze, szívesen, csak majd délután, mert most be kell fejeznem az ebédet :)
2013. márc. 21. 11:50
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!