Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Villanysütőben ropogós habcsók...

Villanysütőben ropogós habcsók/Pavlova alap hogyan készül?

Figyelt kérdés

Gázsütőmmel simán boldogultam, szuperek lettek a habcsókok. Ropogósak, hófehérek. Viszont a villanysütőmmel nem találom a "közös hangot". :)

A habcsókok rágósak, gumiszerűek lettek, és nem is maradtak fehérek, hanem megbarnultak. 150 fokra melegítettem elő, amikor betettem őket, visszavettem 120 fokra, hőlégkeveréssel csináltam. 80 percig szárítottam őket, aztán lezártam a sütőt, és még 20 percet benthagytam.


2013. márc. 30. 19:14
 1/1 anonim válasza:

[link]


Bár ez torta formára csinálja, lehet belőle habcsók is. Nekünk is villanyos van. 150 fok előmelegítve, inkább 160 és a sütés meg 140 fokon, jobban szeretem kicsit magasabb hőfokon. 90 percig sütöm, de lehet kicsit több is. Majd 20 percig hűlni hagyni bent, ezt jól írtad.


Közben sem szabad nyitogatni és fogpiszkálós próbát se, mert leereszt.

A hőkeverés tilos! Alul-felül sütés középen. A 120 fok is nagyon alacsony, semmiképp se vedd le ennyire.


Ropogós lesz nagyon. Igaz néha nem hófehér, de max. nagyon halvány drapp, de nem barna. Ez függ szerintem a tojástól is, házi tojással mindig sötétebb lesz az alap. De van egy trükk, hogy az oldalát is bekened tejszínnel!


14 éves korom óta csinálom, mindegy milyen sütőben, elsőre sikerült! Pedig nem szoktam sütni. Sok sikert hozzà!

2017. aug. 22. 17:53
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!