Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Van egy házi tyúkom vagy...

Van egy házi tyúkom vagy csirkém. Hogy tudnám elkészíteni? Leves most kozárva.

Figyelt kérdés
Nagyon megköszönném ha segítenétek!
2013. márc. 30. 20:53
1 2
 1/18 A kérdező kommentje:
*kizárva
2013. márc. 30. 20:53
 2/18 anonim ***** válasza:
Nem mindegy, tyúk, vagy csirke. Tyúknak sok ideig kell főni, általában csak levesnek jó. Csirkéből bármit főzhetsz. Ha elég fiatal, gyenge a húsa, kiránthatod, sütheted, pörköltnek is jó.
2013. márc. 30. 20:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/18 anonim ***** válasza:
Én megtölteném ,be a tepsibe szárnyasfüszerrel megszórva.
2013. márc. 30. 21:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/18 A kérdező kommentje:

Az baj, hogy nem tudom megállapítani. Mi alapján tudom laikusként megállapítani, hogy tyúk vagy csirke?

De több mint valószínű, hogy tyúk. Ha tyúk akkor esetleg ha előbb megfőzöm és utána sütöm ki?

De hogyan süssem? Pirítsak hagymát és tegyem bele? Esetleg sütőben?

2013. márc. 30. 21:09
 5/18 A kérdező kommentje:
Én is megtölten, ha tudnám hogyan kell. :))
2013. márc. 30. 21:10
 6/18 anonim ***** válasza:

Gondolom, már tollatlan..ha nem, olyan erős a szárnyán a toll, hogy szinte kitéphetetlen. Vagy látod a lábán..

erős, késsel is alig vágható. Ha lába sincs már, akkor nézd meg a belsejét, vannak-e benne tojásra utaló nyomok.

(apró pici tojások) Ha biztosra veszed, hogy tyúk, akkor nem ajánlom a sütést, még akkor sem, ha előtte megfőződ, mert olyan lesz, hogy kalapácsnak használhatod.Ha meghatározhatatlan a kora, akkor szerintem készítsd fel pörköltnek, mindig tudsz hozzá vizet adni, míg meg nem fő.

Ha puha, tegyél hozzá egy kilónyi savanyú káposztát, picit főzz rajta, ízek összeérjenek, káposzta is jó legyen. Csípős paprika, fűszerek bőven.

2013. márc. 30. 21:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/18 anonim válasza:
A tyúknak sárgás a bőre, esetleg még tojás, vagy tojáskezdemények is vannak benne. Nagyon finom a levese. A mellét lehetne felszeletelni, kiklopfolni és kirántani. A levesben főtt hús mellé pedig lehet mártást, paradicsom, meggy, fokhagyma stb. főzni, és máris kész 3 fogás :)
2013. márc. 30. 21:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/18 A kérdező kommentje:

Hú, ezek nagyok hasznos infók! Köszi szépen!

Kettőt vettünk, egyiket már múlt héten megfőztem és annak nagyon sok sárgája volt a fenekén. Akkor sanszos, hogy ez is csirke . . .

De most így vissza gondolva elég sokat főztem a párját, kb. 4 órát, lassú tüzön és még akkor sem lett teljesen puha.

Nincs toll rajta, levesnek volt előkészítve.. Most mem tudom megnézni, mert fagyott, de holnap megvizsgálom, hátha a segítségetekkel tudom azonosítani.

2013. márc. 30. 21:44
 9/18 A kérdező kommentje:

Nem tudom egyértelműen értelmezni . . . Ha van sárgája fenekén akkor csirke vagy tyúk? Ugye tyúk, hiszen az tojik tojást. :) hú de ciki, hogy ezt nem tudom.

Köszi nektek, hogy segítetek!

2013. márc. 30. 21:47
 10/18 anonim ***** válasza:

...sanszos, hogy ez is TYÚK! Nem csirke.

Jó azonosítást kívánok az állathoz, sikeres főzést, és jó étvágyat!

2013. márc. 30. 21:47
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!