Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A zúza mindenképp rágós marad...

A zúza mindenképp rágós marad egy kicsit?

Figyelt kérdés

Zúzapörköltömben a zúza kissé rágós maradt, kérdésem, hogy ez normális-e, mert ilyen a zúza, vagy pedig túl kevés ideig főztem, és legközelebb tovább kell? Kb. fél órát főtt miután vízzel felöntöttem.

#kezdő a jeligém, kérlek ezt vegyétek figyelembe a válaszadás során. :)


2013. ápr. 10. 21:26
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

A zúzának nem elég félóra főzés, kell neki legalább két óra.

Főzd tovább.

2013. ápr. 10. 21:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
77%
A zúza akkor is egy kicsit rágós marad ha 1-2-órát főződ. Ez ilyen!
2013. ápr. 10. 22:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, bár ezek elég ellentmondó információk!

Kicsit fájt tőle a hasam, úgyhogy valószínűleg nem főtt meg rendesen. :D

2013. ápr. 11. 00:42
 4/7 doboszoli ***** válasza:
100%

Szerintem:

Bár annyira soha ne fő meg, mint pl. a szín hús, de azért megfőzhető puhára. A fél óra biztos, hogy kevés volt, még csirkének is, nem beszélve a liba, vagy pulyka zúzáról.

Én 3 felé szoktam a csirkét vágni, a "csuklóknál". Ha van időm vele szórakozni, bele szoktam csempészni mennyiségtől függően 1-2 kuktában agyonfőtt, kicsontozott sertéskörmöt, ill. ennek a főzővizével öntöm fel. Kiváló vastag szaftot produkál.(a köröm persze "eltűnik" benne.)

2013. ápr. 11. 05:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:

Szerintem is puhára lehet főzni, persze idő kérdése. de a jellegzetes állaga még puha állapotban is megmarad, vagyis kissé izmos, gumis.De hát a zuza már csak ilyen. lehet, hogy pont ezért szeretjük :)

Ha nem főtt meg eléggé, bizony okozhatott hasfájást, mert a gyomornak kellett megküzdenie vele.

2013. ápr. 11. 08:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:

A pulyka-zúzának kell minimum 2,5 - 3,0 óra főzés lábasban, födő alatt, szépen pöcörögve.

Liba-kacsa zúzának a 2,0 - 2,5 óra.

Ennyi idő alatt lehet szinte tökéletesen puhára, finom szaftosra főzni a zúzát, a fél óra annyi neki, mint halottnak a csók!

2013. ápr. 11. 08:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm mindenkinek!

Csirke zúza volt amúgy, finomnak finom, csakhát ugye én éhes voltam. :D Szóval legközelebb ilyen akkor lesz, ha nagyon sok időm lesz főzni, sajnos a recept ahol néztem, elfelejtette megemlíteni, hogy ilyen sokat kell ennek főni.

2013. ápr. 16. 19:45

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!