Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan készítsem el h a...

Hogyan készítsem el h a maradékot le tudjam fagyasztani és utána is finom legyen?

Figyelt kérdés

Van fél kg csirkemájam. Ennyit nem birok megenni még 3 nap alatt sem egyedül igy felét vissza fagyasztanám.

Hogyan készitsem el?


2013. ápr. 21. 16:40
 1/7 anonim ***** válasza:
Ha bepanírozod, egy kis tálcára teszed és csonttá fagyasztod, utána bezacskózva elteheted hónapokra is. fagyosan kell kisütni, olyan pont, mint a friss rántottmáj.
2013. ápr. 21. 16:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:

A helyedben nem fagyasztanám vissza, mert májat melegiteni nem hiszem, hogy lehetne úgy, hogy finom is legyen.


Megsütném valamilyen módon - ahogy szereted, és a maradékot ledarálva pástétomot meg májkrémet csinálnék belöle.


Ha fagyasztani akarod, akkor mindegy, hogy hogyan késztited el, elöször várd eg, amig kihül és utána a maradékot adagonként fagyaszd le. Hütöben várd meg, amig felolvad és utána esetleg mikróban próbáld megmelegiteni, de valószinüleg túl kemény lesz a melegitéstöl.

2013. ápr. 21. 16:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha a máj friss - nem fagyasztott, akkor egyszerüen nyersen adagokra osztanám és úgy fagyasztanám le. Kiolvasztva ugyanúgy lehet elkésziteni, mintha friss lenne, és az eredmény jobb, mint ha a már elkészitett ételt fagyasztod.
2013. ápr. 21. 16:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
Csak annyira hagyd a fagyos májat kiengedni, hogy egy élesebb fűrészes késsel félbe tudd vágni. a felét becsomagolod és visszarakod a fagyóba. semmi baja nem lesz, máskor felhasználhatod, pont úgy , ahogy most az egyik felét.
2013. ápr. 21. 17:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
Főzd meg úgy, mint a pörköltet. Hosszú lével fagyaszd le. Felengedés után főzd fel, tegyél hozzá zöldborsót. Galuskával nagyon finom. Próbáld ki.
2013. ápr. 21. 19:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
Nyersen nyugodtan fagyaszthatod, a máj gyorsan kienged és akkor is olyan, mintha frissen vetted volna.
2013. ápr. 21. 19:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:

Olvassz annyi zsírt, ami a májat ellepi, ne legyen túl forró. Szórd meg szerecsendióval, őrölt és szemes borssal, egyéb sülthús fűszerkeverékkel, tégy bele egy babérlevelet is. Borítsd be, takarékon rotyogjon addig, míg a véres lét kiforrja magából. Utána süsd vissza zsírjára födő nélkül.

Majd ha kimelegítetted, mielőtt asztalra teszed, akkor borítsd bele egy jó adag zúzott fokhagymát.


Nálam ma ez volt az ebéd.

Ha így zsírjával együtt lefagyasztod, csak ki kell melegítened, olyan lesz mint a friss.

Teljesen natúr, sózott törtkrumplit készíthetsz hozzá,majd ha tálalod.

2013. ápr. 21. 19:23
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!