Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell bármilyen húst...

Hogyan kell bármilyen húst tepsiben, konyhai sütőben megsütni alufólia használata nélkül?

Figyelt kérdés
Nézem a főzőműsorokat és sokszor csak azt mutatják, hogy beteszik fólia nélkül a húst a sütőbe és mikor kész, omlós, pirosra sült lesz a hús. Én egyszer próbáltam, pirosra megsült, de kemény, rágós maradt a hús.

2013. máj. 26. 11:51
 1/7 anonim ***** válasza:
Fólia nélkül sütôben én sem merném megsütni egyikfajta húst sem.Félig fóliával aztán azt levéve róla sütöm.A fôzômûsorokban profik vannak,vagy csalnak egy kicsit és nem mutatják a fóliát....szerintem...
2013. máj. 26. 12:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
nekem villanysütőm van és abban porhanyós marad a husi alufólia nélkül
2013. máj. 26. 12:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:

A tv műsorokra ne adj, mert összevágott jeleneteket mutatnak, így nem tudjuk mennyi idő alatt sült meg.

én csak fiatal csirkét töltve, vagy natúr szoktam fólia nélkül sütni.

markánsabb húsoknak kell zsiradék, kis víz és alufólia, hogy omlósak, puhák legyenek, pláne, ha csontosak.

ha teljesen villapuhák, utána rá lehet pirítani és , ha odafigyelünk nem is fognak kiszáradni.

2013. máj. 26. 12:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:

Alacsonyabb hőmérsékleten, több vízzel, gond nélkül meg lehet sütni.

De egyszerűbb alufóliával.

2013. máj. 26. 12:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 A kérdező kommentje:
Akkor csak jó volt a megérzésem, köszönöm az eddigi válaszokat, várok még, hátha egy profi is írna nekem erről, ha van ideje ezt az oldalt nézni. Lenne még egy kérdésem, mindjárt azt is kiírom, de hátha ti is avatottak vagytok benne. Mondjuk van egy egész galambom, vagy nagyobb csirkecombjaim felpucolva, fűszerezve. Egy magasabb lábasban, tűzhelyen, vagy szabadtéri tűzön forró olajban, ami ellepi, meg tudom sütni puhára, ropogósra?
2013. máj. 26. 12:40
 6/7 anonim ***** válasza:

Combot igen, de inkább csak parázson, lassan, és letakarva. Egy csirkecombot minimum 15 percig kell sütni.


De amúgy maga a technológia elég rossz!

Bő zsiradékban egy ekkora húst minden védelem nélkül nem lehet megsütni. Kiszárad, megég, alkalmatlan rá.

Ezért találták ki a bundázást (értsd: rántott csirke) mert a bunda alatt gőzben puhul fel a hús, és csak a sütés vége felé, mikor megsült a bunda, akkor kezd sülni a hús.

Tepsiben nyilt lángon ugyanúgy kevés olaj kell, több víz, letakarni, és úgy párolni. Ha felpuhult, utána lehet pirítani, sütni akár tepsi nélkül, rostlapon is.

Cs. combot esetleg teljesen kinyitva hogy 3-4 mm legyen a legvastagabb húsrész, meg lehet így sütni. De teljesen egészben nem ajánlom.

2013. máj. 26. 12:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
Én a sütőzacskóra esküszöm:))
2013. máj. 28. 12:06
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!