Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy kell ropogós hagymát...

Hogy kell ropogós hagymát (vagy hagymakarikákat) sütni?

Figyelt kérdés
2013. máj. 27. 11:26
 1/6 ivilicious ***** válasza:
most hagymakarika vagy ropogós hagyma? nem mindegy!:)
2013. máj. 27. 11:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 ivilicious ***** válasza:
hagymakarikát simán bepanírozod,fontos,h ne vágd olyan vékonyra,nehogy szétessen, aztán olaj.
2013. máj. 27. 11:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:

LYONIHAGYMA

A megtisztított hagymát vékony karikára vágjuk, majd gyűrűkre szedjük és liszttel meghintjük, majd a felesleges lisztet lerázzuk. Bő, középforró olajban több részletben, aranybarnára sütjük. Ne sózzuk meg és tálalásig gőzmentes, meleg helyen tartsuk. Ha megbarnul sütés közben élvezhetetlenül keserű lesz, úgyhogy ne süssük túl.


Hagymakarika

1.A hagymákat megpucoljuk, megmossuk, majd kb. 1,5 cm vastag szeletekre vágjuk, a szeleteket pedig gyűrűire szedjük.

2.4 tálat veszünk elő, egyikbe víz, másikba liszt, a harmadikba a két felvert tojás (melyhez egy-két csipet sót adunk), az utolsóba pedig zsemlemorzsa kerül.

3.A karikákat a következő sorrendben panírozzuk: víz-liszt-tojás-zsemlemorzsa. (A víz azért szükséges, hogy a liszt rátapadjon a zöldségre.)

4.Közepesen forró olajban aranybarnára sütjük a karikákat, tartárral kínáljuk.

2013. máj. 27. 11:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 A kérdező kommentje:

Akkor azt hiszem a ropogósra gondoltam.

Nem tudtam, hogy úgy is szokták panírozni, mint a bécsi szeletet. :)


Nekem mindegy, hogy karika vagy csík formájú, csak nem nagyon gondoltam panírozni, hanem magában ropogósra sütni. Ezek szerint ahhoz is kell liszt. Ami persze nem baj, csak nem tudtam. Tojásos módival nem vacakolnék. De a lisztes oké.


Már csak az nem világos, hogy miért kell karikákra szedni? Ha vékony szeletekre vágom, és úgy az egész lapot lisztezve teszem olajba, akkor nem sikerülhet?

2013. máj. 27. 12:25
 5/6 anonim ***** válasza:

Akkor is szétesne szálaira, de ahol nem érte a liszt, ott nem lenne ropogós. ezért kell karikára vágni, gyűrűkre szedni, majd lisztbe az egészet alaposan megforgatni. egy szűrőben le lehet szitálni róla a felesleges lisztet.

forró bő olajban kell sütni, ha elérte a szép aranybarna színt, akkor gyorsan szűrőlapáttal konyhai papírtörlőre szedni, ami felissza a felesleges olajat.

2013. máj. 27. 15:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
én sima lisztbe szoktam csak beforgatni úgy is finom ropogós.
2013. máj. 27. 20:22
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!