Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell csirkét pucolni?...

Hogyan kell csirkét pucolni? Hogyan zajlik a csibepucolás? Mi után mi jön?

Figyelt kérdés
2013. máj. 30. 08:25
 1/5 anonim ***** válasza:

Melyikre vagy kíváncsi?

- Tescoból hazavitt, hűtős-csirke

- tanyáról hazavitt, még lábon-álló csirke?

2013. máj. 30. 08:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 A kérdező kommentje:
Falun és háznál.
2013. máj. 30. 11:03
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Elkapod a csirkét, elvágod a torkát, kifolyatod a vérét, forró vízbe meríted pár másodpercre(figyelni kell szét ne repedjen a bőre) majd elkezded tépkedni róla a tollakat. De jobb ha a lábáról húzod le előbb a kis szaru/bőr réteget.
2013. máj. 30. 11:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Szia,örülök a kérdésednek.Na szóval elkapod a csirkét,rálépsz a lábaira,és a szárnyaira.Éles késsel elvágod a nyakát,nagyon jól kivérezteted.Aztán beleteszed egy lavorba,vagy müanyag vödörbe,és annyi forró vizet öntöl rá amennyi ellepi.Csirkénél nem kell olyan forró víz,mert könnyen szétszakad a bőre a kopasztáskor.De az idősebb tyúkoknál bátrabban lehet forrázni.Miután teljesen átázott a csirke a forró víztől,egy aztalra teszed,és a tenyereddel végigcsapkodod,hogy a forró víz átjárja a tollakat is.Kitéped az összes tollat,a szárnyával kezd,aztán a lábairól az összes sárga bőrt le kell húznod.Minél hamarabb eltávolítod a tollakat a testéről,annál jobb.Később már nehezebben jön ki.A testén látható szőrszálakat a gáztűzhely lángja fölött le kell perzselni,és utána nagyon jól megmosni.

Most jön az anatómia!

A csirkét a hátára fekteted.A nyaka alatt kitapogatod a begyet.A bőrön ejtesz egy bemetszést,és kézzel leválasztod a begyet a nyakról,bőréről,és a nyelőcsövet,gégét eltépve kidobod.De vigyázz,a begy ki ne szakadjon!A fejét levágod,ha megeszed,akkor az egész csőrét le kell vágni.A nyakát bőröstől lecsapod egy kissebb bárddal,vagy nehézkéssel.A lábait a térdizületnél levágod,és a karmokat is eltávolítod.Következik a szárnyak levágása.A csirkét egyik oldalára fordítod,a szárnyat felemeled egy kicsit,és pont a hajlatnál bevágjuk,ami által szépen elválik a csuklótól.Másik szárnyat ugyanígy.A combokat pedig úgy vágjuk le,hogy a csirkét a hátára fektetve a melle,és a comb között kicsit széthúzva függőlegesen lefelé vágjuk,és el is válik a testétől.Izlés szerint középen ketté is lehet vágni a combot.Újjaddal tapogasd ki hol van a csukló,és ott vágd ketté.Most fogjuk felnyitni a hasát.Már csak a törzse van előtted.A mellecsont,és a kloákanyillás között van egy kis puha rész.Itt késsel bemetszel egy vágást,és e nyillásba mindkét kezed hüvelykujját beledugod,és a testet óvatosan szétfeszíted a kezeid segítségével.Előtted van a hasüreg tartalma,a zúzát,májat,szivet leválasztod,de a májnál vigyázz az epehólyaggal,ki ne szakítsd,mert minden keserű lesz tőlle.A zúzát hosszában majdnem kettévágod,és a tartalma kiűrítése után,leválasztod rólla késsel,a belső falát,és kidobod.A többi belet is eltávolítod,a végbélnyillást is ki kell vágni.Már csak a mellehúsa,meg a farhát van hátra.A kettőt különválasztod,aztán a farhátat megint kettévágod.Fontos,hogy darabolás után jól mosd meg az összes húst,akár 4-5 váltott vízben is.Ja,és a püspökfalat előtt van a bőrében a csirke fartőmirigye.Ezt is ki kell vágni.Örülök,ha segíthettem a válaszommal,bármi kérdésed van,üzenj nekem privátban!

2013. máj. 30. 15:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 A kérdező kommentje:
Utolsó köszi :-)
2013. jún. 1. 09:04

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!