Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Jégsaláta hagyományos módon?

Jégsaláta hagyományos módon?

Figyelt kérdés
Jégsalátát vettünk, de még soha nem csináltam. lehet ugyanúgy készíteni, mint a fejes salátát ecetes-cukros lében?Sült csirkeszárnyhoz, petrezselymes krumpli mellé lenne.

#jégsaláta #ecetes-cukros salátalé
2013. máj. 31. 15:50
 1/10 anonim ***** válasza:
73%
Jó kérdés !! jó értelmben erre én is kiváncsi vagyok ..
2013. máj. 31. 15:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
65%
Lehet, de sokkal jobb, ha az ecetes-cukros léböl kihagyod a vizet, meg a cukor nagy részét.
2013. máj. 31. 15:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
82%
Ugyanúgy lehet, mint a fejes salátát. Én szoktam még fokhagymás-olívaolajjal vagy majonézzel is készíteni.
2013. máj. 31. 15:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
85%
A jégsaláta elég rostos, ezért jobb elöször is az erekre merölegesen feldarabolni csikokra, utána pedig 1 tk só, 1 ek cukor, 0,5 dl ecet (5%-os) meg 1 ek olivaolaj keverékébe forgatni. Ha a hagyományos vizes löttyöt öntöd rá, akkor az ize nagyrészt eltünik a salátának.
2013. máj. 31. 15:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a gyors válaszokat. Én magam is arra gondoltam, hogy laskára szelem, mert sokkal tömörebb, mint a fejes saláta.

Úgy hallottam, hogy nem "döglik" meg olyan hamar, az esetleges maradék is még fogyasztható.

Hát majd kiderül :)

2013. máj. 31. 16:13
 6/10 anonim ***** válasza:
82%
Az tényleg igaz, hogy nem esik össze hamar, még másnap is fogyasztható állaga van.
2013. máj. 31. 16:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Én sokkal jobban szeretem a jégsalátát, mint a fejes salátát, főleg salátákba kiváló, de bárhogy csinálód, finom, harsogós marad sokáig.
2013. máj. 31. 18:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem érdemes cukros-ecetes lével "elrontani". Mi egyszerűen feldaraboljuk, ha van más zöldség, akkor vegyessaláta, ha nincs, akkor majonéz, vagy csak önmagában.
2013. máj. 31. 18:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
Én nem vágom, hanem tépkedem, mert észrevettem, hogy egy idő után megbarnul a széle ahol késsel vágtam. Nem bő lével csinálom, csak amennyivel összeforgatom. Egy kis víz olajjal, cukorral, ecettel, esetleg lehet kis majonézzel vagy tejföllel is kikeverni. Néha ajvart is keverek ki majonézzel öntetnek, vagy mustáros öntetet készítek, de általában többféle zöldséget is keverek a salátába.
2013. máj. 31. 22:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a későbbi válaszokat, ötleteket is.
2013. jún. 1. 05:22

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!