Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan lehet egyenletesen...

Rizskók kérdése:

Hogyan lehet egyenletesen felvinni a csokimázt?

Figyelt kérdés
Akárhányszor csokimázas tortát vagy süteményt csinálok, gondot okoz, hogy a máz a megkeményedése után szép egyenletes legyen. Főleg olyan édességeknél mint pl. Sacher torta. Tudom, vizes kenőkéssel kel felkenni, de nincs rá valami praktika, hogyan lehet olyan tökéletesre megcsinálni, mint amilyen mondjuk a cukrászsüteményeké? :)

2013. júl. 14. 18:54
 1/8 anonim ***** válasza:
Én valahol úgy olvastam, hogy egy jó adag csokit rá kell önteni a torta közepére aztán hagyni, hogy szétfollyon. Az elején lehet picit egyengetni rajta késsel, de később ez már árt. Meg meg is lehet picit dönteni minden oldalra a tortát közben. Még nem próbáltam.
2013. júl. 14. 19:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 A kérdező kommentje:
Ilyesmit mintha én is láttam volna valahol, ki fogom próbálni,aztán hátha :) Köszi.
2013. júl. 14. 19:18
 3/8 anonim ***** válasza:

Ezen a videón a végén látni:

http://www.youtube.com/watch?v=tTLxHPNU3Oo

2013. júl. 14. 19:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
2013. júl. 14. 19:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 gömbicica ***** válasza:

szia. cukrásznál én ugy láttam, és ugy is csinálom, hogy mikor öszerakod mondjuk a sachert, akkor tegyél rá valamit mondjuk tálcát és picit nyomasd le.

utána kend át kicsit melegitett baracklekvárral, várd meg mig beszivja a piskóta, én hidegre is tettem, és utána az olajjal gőz felett megolvasztott csokit szürd rá, le szokott folyni. rá lehet segiteni pl. palacsintaforditó lapáttal. késsel nem igazán jó, mert a cukrászoknak ehhez hajlékony vékony pengéjü széles eszköze van. A kés nem hajlékony és nem széles pengéjü.

VIZES KENŐKÉSSEL NE PRÓBÁLKOZZ. ELLENSÉGE A CSOKINAK.

nekem egy cukrász egyszer azt mondta, hogy ez lesz az "ugrasztott csoki" mármint ha viz kerül bele.


Felvágáshoz tud hasznos lenni, ha forró vizbe mártod a kést szeleteléskor.

Ha ügyes vagy ugy is lehet, hogy egyik kezedben a torta, másik kezeddel öntöd rá a csoki, és a tortát kicsit "billegteted" a kezedbe körbe, igy könnyebben lefolyik a a csokimáz. De azzal a széles pengéjü eszközzel is szép lesz. Persze csak akkor, ha maga a felület, amire öntöd sima. Érdemes rendes csokit venni, nem vacak zsirral készült bevonókat.

2013. júl. 14. 20:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 A kérdező kommentje:
4, 5, köszönöm szépen, nagyon jó tanácsoknak tűnnek, nemsokára kipróbálom, remélem összejön! :))
2013. júl. 14. 20:15
 7/8 anonim ***** válasza:

5 nagyon jól elmondtad a dolgokat. Még annyi h ha teljesen csokizol tortát akkor előbb a szélén csurgasd le és aztán tegyél a tetejére is és kend el. Szelet sütiket mártani szoktak. Jah és rácson húzd át a tortát (tálca és bele egy rács) h lecsöpögjön, a végén pedig kocogtasd kicsit az asztalhoz a tálcát. Ez is segít h egyenletesebb legyen. A torta soha ne legyen túl hideg mert az is hirtelen rádermeszti. Ezt a vizes késsel kenést nem tudom honnan vetted, de nagyon rossz ötlet. Valóban (ahogy 5 mondta) összeugrasztja a csokit. Semminek amivel az olvasztott csoki érintkezik, nem szabad vizesnek lenn. Hacsak nem kifejezetten ugrasztott csokit akarsz, amit kétlek.

Egy cukrász

2013. júl. 15. 08:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 A kérdező kommentje:
Már nem tudom nekem valaki így tanította, de akkor elfelejtem. Köszönöm szépen:)
2013. júl. 15. 13:37

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!