Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Jó bevált házi lángos recept...

Jó bevált házi lángos recept valakinek?

Figyelt kérdés
2013. júl. 16. 18:01
 1/10 anonim ***** válasza:
86%

Ez még a nagymamámtól van:)


Hozzávalók:

- 2 pohár kefír,

- 1 egész tojás,

- 2,5 dkg élesztő,

- 2 kávéskanál só.


Elkészítés:

ezeket jól összekeverni és fél órát állni hagyni. (jó nagy edényben). Állás után pontosan 55 dkg liszttel kell összekeverni és bedagasztani. Miután bedagasztottad lefedni folpackkal és egy éjszakára hűtőbe tenni. Forró olajban kell sütni és a masszából kell markolni és olajos kézzel nyujtogatni vékonyra. Papírra szedni mert nagyon olajos.

A liszt azért kell pontosan nehogy túl lágy legyen.

2013. júl. 16. 18:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
Van ötletetek feltetre? A sajtos-tejfölös nagy kedvenc, de szivesen kiprobalnek vmi mast is.
2013. júl. 16. 18:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
Bocsi, nekem nincs jó receptem, csak azért írok, hogy meglegyen ez a kérdés. :)
2013. júl. 16. 19:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:

Fokhagymaval, kaporral is lehet izesiteni a tejfolt.

Meg is lehet tolteni a langost kolbasszal, zoldseggel.

2013. júl. 16. 19:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
én pl kipróbálnám házi krémsajttal,biztos finom lehet :)
2013. júl. 16. 19:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
kb jó fél kg liszt, 3 közepes fõtt krumpli, 5dkg eleszto, viz, so és zsir v olaj a sütéshez. az elesztot langyos vízben felfuttatjuk, közben az összetört krumplival kissé megkeverjuk a lisztet, és a sót, majd hozzáöntjük a megkelt elesztot es fakanállal osszedolgozzuk annyi vizet adva hozzá hogy közepesen lágy tésztát kapjunk, majd letakarva kb fél órát pihentetjuk . ha megkelt, deszkán kinyújtva tenyérnyi darabokra vágjuk es bõ forró olajban kisütjük.
2013. júl. 16. 19:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:

Feltétes válaszadó:


SImán fokhagymával megkenve is isteni, sokszor csak úgy eszem.


Manapság már vannak "újító" lángosok is, amit pl. túrósan-szalonnásan adnak vagy épp bolognai raguval. Ha kíváncsi vagy az újdonságokra, szerintem egy netes keresés ezer meg egy verziót kiad:)

2013. júl. 16. 20:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:

Nekünk ez a recept jött be:


Maximum száz forintból (valamikor a kilencvenes évek elején)


Lángos


Hozzávalók:


1kg liszt (18Ft)

1 pohár tejföl (2dl, 18Ft)

1/2l tej (11Ft)

5dkg élesztő (3Ft)

1 tojás (4Ft)

5 csapott kávéskanál só

Olaj a sütéshez


Lazán összekeverjük a hozzávalókat, az élesztőt nem futtatjuk, csak elmorzsoljuk.

Olajos nylonzacskóban 24 órára hűtőbe tesszük (egy hétig is eláll).

Mikor szükségünk van rá, elővesszük, annyit letépünk a masszából amennyire szükségünk

van és bő forró olajban kisütjük.

Tetejét gazdagíthatjuk tejföllel, reszelt sajttal. Fortélya a lángos készítésének:

olajos kézzel szakítunk a masszából, kézzel széthúzkodjuk (körkörösen, belülről kifelé),

s így tesszük a forró olajba sütni.

Vigyázzunk hogy a zacskóban legyen elég hely, mivel kelés közben a tészta

két-háromszorosára is megdagadhat.


Jó étvágyat!

2013. júl. 16. 20:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
Ez a legjobb sztem :) [link]
2013. júl. 17. 14:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:

Köszi mindenkinek!


Üdv, Feltetes kerdezo :)

2013. júl. 17. 22:58
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!