Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy kell a tepsi "hátán" sütni?

Hogy kell a tepsi "hátán" sütni?

Figyelt kérdés
Csak ráteszem és megsül, nem folyik le? Ha a recept azt írja, a hátulján süssük, akkor muszáj ott? Nem lehet "rendesen", a belsejében sütni? Lesz különbség?
2013. júl. 19. 20:55
 1/3 gömbicica ***** válasza:
100%

tepsi hátulján általában mézes lapot, hatlapos lapjait és ilyesmit szoktak sütni. Ezek nem folyós tészták, ezeket nyujtani kell, és lisztezett tepsi hátulján sütni. Azért, hogy le lehessen csusztatni majd a lapról.

Ha oldalas tepsibe teszed, ezt nem tudod megcsinálni.

Piskótát pl. nem lehet tepsi hátán sütni.

A tepsi hátulja azért ne egy 3-4-5 cm magas tepsi legyen.

Nekem van sima vaslemez sütőlapom is. Egy kiárusitott cukrászüzemből vettem, ez már jól ki van égve, nagyon szépen lehet rajta sütni, méretre vágtuk, és azt használom.

2013. júl. 19. 21:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Vannak olyan lapok(pl. mézes)amiket kimondottan a tepsi hátán kell sütni, mert nem tudod kiszedni, ha megsült. Így késsel szépen alávágsz és lecsúsztatod róla. Kati szelet, hatlapos, házi krémes lapja, Lajcsi szelet, vendégváró, hadd ne soroljam, mind így készül. Lisztezz alá, akkor nem ragad annyira.
2013. júl. 19. 21:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat:)
2013. júl. 19. 21:18

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!