Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Csülök sütése? Elő kell főzni...

Csülök sütése? Elő kell főzni vagy hogyan álljak neki?

Figyelt kérdés
Van a fagyasztóban egy nagy csülök, holnapra terveztem elkésziteni, tepsis krumplival. Akinek van valamilyen tuti tippe hogyan csináljam, kérem irja le! Szerintetek illik hozzá a fokhagymás, tejfölös uborkasaláta?
2013. júl. 26. 17:49
 1/7 anonim ***** válasza:
67%

Elöfözni nem szabad, mert attól csak kifö az íze, ha SÜLT csülköt akarsz, akkor azt süsd és ne fözd.


A csülköt olvaszd ki idöben, dörzsöld be sóval (meg esetleg borssal, fokhagymával, vagy egyéb füszerrel, amit szeretsz), egy mélyebb tepsibe vagy sütöformába tedd bele, önts alá maximum 1 dl vizet és lefedve párold kb 150-160 fokon addig, amig nagyjából megpuhul (kb 2-3 óra a csülök méretétöl és korától függöen), közben néha a levével öntözd meg. Amikor puha, vedd le a fedelét és 200 fokon süsd a börét szép pirosra és ropogósra.


A krumplit akkor tedd mellé, amikor a hús félpuha.


A tejfölös, fokhagymás uborkasaláta meg kimondottan finom hozzá.

2013. júl. 26. 17:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
34%
A csülköt én mindig előfőzöm fél puhára füszers vizben egész fej fokhagyma ,bors , vöröshagyma ,babérlevél: Majd füszerezem só bors ,jó sok fokhagyma ,megkenve és bele tűzdelve is . Aztán tepsibe teszem majd 3dl barna sört öntök alá : Lefólizáva sütöm gyakran meglocsolom a sörrel ,és a kiengedett saját zsirjával : Amkior már kijön belőle a csont olyan puha akkor : még locsom 2-3 szor a szafttal de most már fólia nélkül sütöm .Igy ropogos lesz böre és omlos málos lesz a húsa . Jó lesz hozzá az ubi sali : Mi steak burgonyával szoktuk enni.
2013. júl. 26. 18:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
34%
Előző nap besózom jó alaposan, berakom a hűtőbe. Másnap felteszem főni, teszek a vízbe hagymát, fokhagymát, szemes borsot. Lassú tűzön addig főzöm míg a csontot már ki tudom csavarni belőle. Van egy trükköm. A jó vastag hasábokra vágott krumplit beleteszem a lébe amiben a csülök főtt és pár percig (míg egy kicsit üveges lesz)főzöm. Be a vékonyan zsírozott tepsibe a krumplit rá a csülökszeleteket bőrével felfele, be a sütőbe, míg megpirul. Káposztasalátával eszi a család.
2013. júl. 26. 18:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
0%

Én is előfőzöm, majd a csontja nélkül sütöm piros-ropogósra sütőben.

de ez nem jelenti azt, hogy nyersen nem lehet megsütni. sokan esküsznek arra is, valójában mindegyik verzió elterjedt.

mellé lehet tenni a nyerskrumplit,és nagyon finom közé keverve a gyöngyhagyma, vagy apró negyedelt hagyma.ja és a fokhagyma is fontos kiegészítője az ízkavalkádnak.

így már a "csülök Pékné módra " névre hallgat.

a tejfölös uborka is passzol hozzá, de bármilyen friss saláta, savanyúság.

2013. júl. 26. 18:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
0%

[link]


Szerintem is legfinomabb a "csülök pékné módra"


Én is előfőzöm sóval, szemes borssal, babérlevéllel annyira, hogy a csontot ki tudjam húzni belőle. Ez esetben könnyebben fog férni a tepsiben, másrészt egész biztosan mellé fér a köretnek való burgonya is, és egyszerre tud megsülni az egész

2013. júl. 26. 19:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
Az sem elhanyagolható szempont, hogy meddig sütjük a sütőben ebben a hőségben, mert kell hozzá némi mazochizmus, valljuk be.
2013. júl. 26. 19:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 gyuszko111 válasza:
100%

Én így csinálom: A csülök bőrét snitzer-rel /azért jó mert belehet állítani a vágásmélységet/körbe-körbe, majd hosszanti irányban sacc/kb 3 cm ként bevágom. Megtűzdelem fokhagymával és sóból, borsból, szárított kakukkfűből álló keverékkel, majd ugyanezzel a keverékkel jól bedörzsölöm a felkockázott bőrét. Pár órán át /akár egy éjszakán át/ hűvös, de nem túl hideg helyen "érlelem". A sütőt fullgázon bekapcsolom, a tepsibe olajat /perverzeknek lehet zsír is :)) /, és bő féldeci vizet öntök belerakom a csülköt köré szórok egy félmarék nem pucolt csak lemosott fokhagyma gerezdet /ha megpucolnám megégne/, alufóliával gondosan páraszökés mentesen, körbe-körbe jól alátűrve a tepsi peremének, letakarom. Az alufólián hústűvel ejtek pár lukat, és mehet a sütőbe aminek a hőfokát, amint beraktam a húst, 180 fokra visszaveszem. Innentől kezdve van 3 óra szabadidőm. Amikor eltelt a 3 óra levesszem róla a fóliát, a sütő hőfokát 200 fokra emelem, és pirosra sütöm a bórét ami szépen kinyílik a felkockázástól. Nem felejtem el időnként meglocsolni a zsiradékkal amiben sül, ne száradjon ki.

Mi így a dinnye szezon kellős közepén jól lehűtött felkockázott sárgadinnyével, és friss házikenyérrel szoktuk fogyasztani.

2013. júl. 26. 19:39
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!