Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Írnátok ötleteket, hogy mit...

Írnátok ötleteket, hogy mit készítsek 1 kg-nyi sertés combból ebédre?

Figyelt kérdés
A pörkölt már elcsépelt és rántani sem szeretném!A köret minden képpen krumpli legyen mert csak az van itthon:)
2009. okt. 23. 09:48
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Brassói aprópecsenyét
2009. okt. 23. 09:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim válasza:
100%
Vegyél hozzá vmi fincsi fűszert, pl: görög sültek, vagy gyros fűszerkeverék..és süsd ki:) Vagy csak olyan recept kell ami csak otthon van?
2009. okt. 23. 09:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 A kérdező kommentje:
Van itthon valamelyik...Csak simán kis olajban kisüssem és hammmmm?
2009. okt. 23. 09:56
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Brüsszeli sertéscomb burgonyafánkkal.


A húst téglelep alakúra formáljuk, zsineggel körbekötjük.

Majorannában pirospaprikában megforgatjuk.

Forró olajban, mellé apróra vágott hagymát dobva a húst forgatva megpirítjuk.

aztán zeller, póré, fokhagyma, s 1 pohár borral apránként felengedve puhára pároljuk, fedő alatt.

A végén a húst kivesszük, szeleteljük,a levét egy kanál liszttel besűrítjük, rászűrjük.


Ha nincs póré, akkor kihagyod.

2009. okt. 23. 09:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Gyros, sült krumpli, görög saláta.
2009. okt. 23. 10:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Vágd ujjnyi csíkokra a gyroszhoz.


De lehet bármilyen tokány vagy ragu, vagy szelet. A comb mindenre jó, amire a karaj, bl. bakonyi sertésborda, vagy akár gulyásleves.Hát, ilyen kondásos gulyás.

2009. okt. 23. 10:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 A kérdező kommentje:
Na már választani sem tudok:)))Köszi mindenkinek:)
2009. okt. 23. 10:01
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Egy akkora lábasban amibe belefér, forrósíts olajat (vagy zsírt, ez később lesz fontos), süsd meg hirtelen minden oldalát a húsnak, dobj mellé néhány gerezd fokhagymát, egy paradicsomot, egy kis fej vöröshagymát, egy darab paprikát, öntsd fel annyi vízzel, ami épp ellepi, sózd meg ízlés szerint. Fedd le, és közepes lángon párold kb. 1,5 óráig. Ha már puha, akkor szűrd le a levét, öntsd vissza a húsra, és süsd zsírjára. Nagyon finom omlós lesz.

Ha zsírral készíted, akkor az kihűlés után kenyérre kenve is finom.

2009. okt. 23. 10:43
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!