Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan lehet krémesre csinálni...

Hogyan lehet krémesre csinálni a burgonyapürét?

Figyelt kérdés

Bárhol vagyok vendégségben vagy étteremben, ott lágy és krémes a burgonyapüré.

Hogy tudnám én is olyanra csinálni?

Anyukámé teljesen máshogy csinálja. Ő a krumpli mellé tesz 1-2 répát és ilyen kézi nyomóval egy lábasban összenyomja az egészet. Majd ad hozzá egy keveset a leves levéből, vagy egy kis zsírt.


Előre is köszi a válaszokat!



2013. aug. 15. 13:29
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Krumpli, vaj, tej.
2013. aug. 15. 13:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
23%
A krumplihoz kell margarin. Meg kell várni míg elolvad rajta teljesen majd tejfölt kell hozzá adni.
2013. aug. 15. 14:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim ***** válasza:
76%

Margarin egész biztosan nem kell hozzá.

Vaj kell hozzá, amit többé kevésbé lehet margarinnal helyettesíteni (krumplipürében kevésbé).

Utána fel kell önteni tejjel és habverővel krémesre keverni.

Valamint nem árt az sem, ha a krumpli jó alaposan össze van törve és nincs darabosra hagyva.

2013. aug. 15. 14:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim ***** válasza:
9%
18 éve csinálom margarinnal. Nem kell hozzá vaj. Furcsa íze lenne.
2013. aug. 15. 14:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim ***** válasza:
37%

Én krumplival, vajjal és tejföllel csinálom, egy kis vegetával fűszerezem. Próbáltam margarinnal is, de nekünk nem tetszik az íze. Tejjel sem.

Jól össze kell pürésíteni. Olyat is ismerek, aki gépi habverővel is ver még rajta, de én nem szoktam.

2013. aug. 15. 14:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 Shai-Hulud ***** válasza:

Hosszú évek óta jól menő cukrász barátomtól tudom, hogy a margarin cipőpucolásra való, nem emberi fogyasztásra.

:-)

2013. aug. 15. 14:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim ***** válasza:

Jól menő cukrász barátodnak üzenem, hogy a margarin növényi zsír, semmi köze a műanyag székhez (mint egyesek állítják), és bár valóban teljesen más az íze, mint a vajnak, attól még lehet jól használni és finomakat készíteni belőle. (És persze meg kell találni azt a márkát abból is, ami finom, mert margarin és margarin között elég nagy különbségek vannak!)

A fél családom tejfehérje allergiás, így én bár odáig vagyok a vaj ízéért, csak a kenyeremre kenhetem rá, ételt, süteményt nem készítek belőle.

És bizony a te cukrász barátod is megnyalná mind a tíz ujját a tejmentes kalácsomat és sütijeimet fogyasztva, mint ahogy teszik azt sokan, többek között cukrász-szakács apósom is...

2013. aug. 15. 14:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 anonim ***** válasza:
Vaj, tej, és ha kézi mixerrel kevered akkor szép fényes lesz. :)
2013. aug. 15. 15:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 anonim ***** válasza:

Én vajat + tejfölt szoktam használni.

De nem elég csak összekavarni, azt "kikavarni" kell, szép símára, hogy szinte habosodik, akkor lesz könnyű és lágy!

Ahogy mondani szokták: meg kell adni a módját!

2013. aug. 15. 15:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 anonim ***** válasza:
Én vajat, forró tejet és tejfölt adok hozzá (néha tejszínt, ha a fűszerezéshez jobban passzol, mint a tejföl). Botmixerrel pürésítem, így teljesen sima és lágy lesz, még a hűtőbe téve sem szikkad meg. Nálunk gyakran kerül még bele egy kevés citromlé illetve állandó fűszer bele a só, frissen őrölt bors és szerecsendió. Ezen kívül bármit lehet hozzá adni, ami passzol az ételhez. Mi szoktunk chili-lime-os pürét készíteni, vagy gyömbérest, fokhagymást, stb. Nekem a krumplis-répás-zsíros cucc, amit anyud csinál, max. egy menzás törtkrumplinak illene be, amibe bele se nyalnék.
2013. aug. 15. 16:43
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!