Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Sütéssel készíthető sajttortát...

Sütéssel készíthető sajttortát szeretnék készíteni. A krémhez csak annyit írtak (egyik) hozzávalóként, hogy tejszín. Ez most habtejszínt vagy főzőtejszínt takar maga mögött?

Figyelt kérdés

2013. szept. 4. 17:31
 1/7 anonim ***** válasza:
0%

Főzőt.

(A tejszínhabnak nevezett flakonos dolognak egyébként semmi köze a valódi tejszínhez, valami növényi alapú löttyből készítik.)

2013. szept. 4. 18:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
80%

Ez mindig, minden ételnél habtejszínt jelöl.


A habtejszín tiszta 30%-os tejszín, míg a főzőtejszín ennek a hulladéka, felhígított melléktermék eladhatóvá téve. Levesekbe, ételekbe is normális habtejszínt érdemes használni egyébként.

2013. szept. 4. 18:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Első: ha már a kérdést ne érted, ne válaszolj inkább. A HABtejszín és a tejszínhab két különböző dolog, a tejszínhabról senki nem kérdezett.
2013. szept. 4. 18:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
0%
#2: Ez azért érdekes, mert a bolti főzőtejszínek is 10-30% közötti zsírtartalommal rendelkeznek, és ez nagyméretű számokkal fel is szokott tüntetve lenni a csomagoláson.
2013. szept. 4. 18:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
80%

A bolti főzőtejszínek ált. 10%-os zsírtartalmúak, néha 20, magyarán pontosan 10-20% hiányzik ahhoz, hogy tejszínnek nevezhetőek legyenek. Mindemellett egyéb származékokkal bővítettek. Ezért találták fel a főzőtejszín kifejezést, hogy eladhatóak legyenek.


Külföldön nincs főzőtejszín és a nagyanyád sem tudta mi az, sőt kb. 20 évvel ezelőttig a jó édes anyukád sem, ugyanis nem létezett, mindenki habtejszínnel főzött.


A főzőtejszínt stabilizátorokkal és savanyúságot szabályozó anyagokkal, keményítőkkel (guargumi, karragén pl.) teszik fogyasztható, tejszínszerű állagúvá, míg mint említettem a habtejszín 30%-os tejszín, és semmi más.


De ez az eszmefuttatás azon nem változtat, hogy a konyhában a TEJSZÍN alatt MINDIG HABTEJSZÍNT értünk.

2013. szept. 4. 18:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Én pont most csináltam (előbb fejeztem be) vörös bársony tortát, ami ugye sajtkrém töltelékes, sajttortát is szoktam, ha zsíros krémsajtból csinálod, akkor szerintem felesleges bele a tejszín (ami mindig HABtejszín, főzőtejszínt semmibe sem teszünk:). SZerintem a tejszín, elveszi azt a finom alapízét a krémnek, de ez a szubjektív véleményem.
2013. szept. 4. 18:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat, sokat segítettetek :)
2013. szept. 5. 12:22

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!