Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Sárgarépa krémlevest szeretnék...

Sárgarépa krémlevest szeretnék ebédre készíteni. Írnátok nekem tuti bevált receptet?

Figyelt kérdés
Nagyon megkívántam a sárgarépa krémlevest, de még sosem készítettem semmilyen krémlevest és most kicsit bajban vagyok. A net ugyan tele van receptekkel de még két egyformával nem találkoztam így ismét elbizonytalanodtam. Nagyon hálás lennék ha valaki írna nekem egy igazán finom és egyszerűen elkészíthető receptet hozzá!

2013. szept. 20. 09:48
 1/7 anonim ***** válasza:

Én még nem csináltam sárgarépakrémlevest, de más zöldségekből már sokszor. Szóval nem bevált recept, de én így csinálnám:


Sárgarépát megpárolnám, összeturmixolnám. Tennék a pépbe egy kanál lisztet azzal kicsit pirítanám és felönteném vagy vízzel vagy ha van maradék húslevesem akkor 3/4 leves 1/4 víz keverékével. Ha vízzel öntöttem fel, akkor tennék bele 1-3 leveskockát. Mehet bele egy kis doboz főzőtejszín sóval-borssal ízléás szerint fűszerezném.


Mivel szerintem ebből egy édeskés leves lenne vagy pirított tökmaggal, vagy pisított mandulával esetleg durvára reszelt parmezánnal enném.


Valószínűleg illene hozzá a házi kenyér.


Amin gondolkodok, hogy pirított szalonnakocka is lehet finom lenne hozzá, de ebben nem vagyok telejsen biztos. Én szeretem ha keverednek a markáns ízek. Ezért gondolom, hogy az édeskés leves és a sós szalonnakocka jól kiegészítené egymást.


Egész kedvet csináltál. Lehet ki is próbálom ezt a levest.

2013. szept. 20. 10:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
tehát az első mondat helyesen: más zöldségekből már sokszor csináltam krémlevest
2013. szept. 20. 10:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:

Én úgy szoktam, hogy fele répa, fele krumpli. Szerintem csak répából is lehet, vagy kevesebb krumplival.

Megtisztítom és felkarikázom a répát és a krumplit, valamint 1 kis fej vöröshagymát. Kevés olajon megfuttatom a hagymát, majd hozzáteszem a répát, végül a krumplit. Kicsit kevergetem, majd felöntöm vízzel. Kb. ellepi a zöldségeket. Fűszerezem sóval, borssal, és én 1 leveskockát is teszek bele, de ezt nyilván ízlés szerint lehet variálni. Ha megfőttek a zöldségek botmixerrel pürésítem. Ha túl sűrű ilyenkor teszek bele még egy kis vizet és azzal is összefőzöm. Kis tejszínt öntök hozzá és ha van itthon akkor apróra vágott petrezselymet is rakok bele. Pirított kenyérkockákkal tálalom.

2013. szept. 20. 10:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindkettőtöknek, mentek a zöld kezek! :)


Mivel a 3. válaszoló már csinált ilyent így akkor az Ő variációjával próbálkozok ma ;)

A kérdésem, hogy a botmixeres pürésítés után amikor a tejszínt beleöntöm az után is forralni kell vagy azt már csak belekeverni és tálalható?

2013. szept. 20. 10:51
 5/7 anonim ***** válasza:

Én így szoktam

Hagymát félbe vágom, a répát is nagyobb darabokra hagyom, zellert, burgonyát, zöldség zöldjét dobok az edénybe. Mellé még só bors, kevés fokhagyma. Felteszem főzni, de nem főzöm túl sokáig, csak olyan roppanós puhára, aztán mehet a turmixgépbe.

Az eredmény tökéletes, és kb 20 perc

2013. szept. 20. 10:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
3.-as vagyok. Én a tejszínnel fel szoktam főzni, de az csak 1 perc, mert eleve a forró levesbe merítem a botmixert (csak óvatosan!). Éppen csak felfő és kész.
2013. szept. 20. 11:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm mindenkinek!


3+6: Ok, köszönöm szépen!!! Már párolom is a hagymát ;)

2013. szept. 20. 11:15

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!