Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Puccos kaják, Borvacsorára?

Igricz kérdése:

Puccos kaják, Borvacsorára?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Neten már utánna néztem,de nem nagyon találtam semmit erről a témáról.

Lényeg:

Gyakszin megkaptuk azt a feladatot,hogy készítsünk puccos kaját egy Borvacsorára,de én sajnos csak most kezdtem bele a szakmába és még nem sok közöm van hozzá.

Mit jelent ez és,hogy tudnék találni jó kajákat,amit könnyen el lehet készíteni,nem sok idő és még finom is?

Köszönöm előre is a válaszokat!



2013. szept. 28. 20:18
 1/9 anonim ***** válasza:
MIT jelent nálad a "puccos" kaja? A kinézete, különlegessége vagy mi?
2013. szept. 28. 20:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
Sajttál gyümölcsökkel, sushi, kaviárral töltött lazac, hidegtál. Ez így elég puccos? :)
2013. szept. 28. 20:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 A kérdező kommentje:

értem :) Nem biztos hogy ugyan az amit gondolok,mit jelent,vagy hogy valójában mit jelent. Ezért inkáb,ugy voltam vele megkérdezem :)

hidegtálak,amik faszásan néznek ki?

Meg vlmi jó kis honlapot nem tudtok,ahol jó kis kajákat találok,ilyen borvacsorára?

Nekem valami "Gourmet"-et javasoltak,de ott se találok normálisat,vagy lehet,hogy rossz oldalt keresek :/

2013. szept. 28. 20:35
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Ne haragudj, mennyi ilyen ételre lenne szükséged?


Egyébként én pl. spenótos-kéksajtos lazacot javasolnék párolt spárgával így hasraütésre.


A lazacételeknek mindenképp nézz utána, ugyanis megközelítőleg 10 perc megpárolni/átsütni, tehát az egyik leggyorsabban elkészíthető "ínyencség".

2013. szept. 28. 21:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:

U.i.: itt egy-két blog, ahol talán neked tetsző ételek szerepelnek:


[link]

[link]

[link]

[link] (itt ha végignézed, vannak ételötletek vagy receptek is, de elég vegyes a cikkfelhozatal)

2013. szept. 28. 21:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:

Főztem már egy pár "puccos borvacsorát" de ilyenkor mindig a boré a főszerep, és azokhoz igazítottuk az ételeket.


Úgyhogy ez így megválaszolhatatlan.

Meg az is egy idióta kontár, aki ilyen feladatot ad anélkül, hogy pontosan meghatározná, milyen borokhoz kell.


Ha meg a bort is megválaszthatod, úgy meg millió féle variáció lehet, azzal kb azt kéred, csináljuk meg helyetted a te dolgodat.

Egyébként alapvetően nem értem, ha most kezdted a szakmát, hogy adhatnak ilyen feladatot.

Gyakorlaton olyat kéne elvárni, amiről már tanultatok, van róla fogalmatok, van kiinduló alapotok.


Ehhez annyi rutin, meg agyalás kell, hogy tökéletes legyen egy ilyen ételsor, hogy tök fölösleges belekezdeni itt akárkinek ételeket írni, ha nem tudod, miért jó vagy rossz egy egy étel.


"jó kajákat,amit könnyen el lehet készíteni,nem sok idő és még finom is"


HA-HA!!!

Nincs ilyen! Ha igényes kell, puccos kell, akkor nem tényező az idő, vagy a nehézségi fokozat!

Ilyet max Roxfortban tudnak varázsolni.

A valóságban ilyen kategóriás ételek nincsenek meg meló nélkül.

2013. szept. 29. 05:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:

Darálthúst gyúrd meg kolbászhúsnak, egy ici-picit legyen sósabb, mint kellene!!! És természetesen a csípős törtpaprikát ne feledd ki belőle!


Kis gombócokat formázz belőle, (kb. mint a kókusz-golyók) forgasd meg csípős törtpaprikába, és szúrj bele egy-egy fogpiszkálót. Jó lenne előző este begyúrni, de minimum 1-2 órát álljon sütés előtt. Vagy lábasban zsírban, vagy sütőben tepsiben, fincsi ropogósra sütöd!


Úgy csúszik rá a bor-(sör), hogy öröm lesz nézni! :)))

2013. szept. 29. 07:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 A kérdező kommentje:

köszönöm szépen a válaszokat!

Félre értettetek egy kicsit,nem konkrétan "házifeladatot" kaptunk...Lesz ilyen borvacsora és mondták h nekük nincsen nagyon ötletük egyenlőre és ha mi diákok adunk vlmi jó ötletet és eltudjuk készíteni,akkkor kapunk vlmi jutalmat.

Köszönöm a válaszokat,ezeket mind felírom,meg utánna nézek.

Még ha tudtok ilyeneket,nyugodtan irjatok,nagy segítségek :)

Köszönöm!

2013. szept. 29. 14:25
 9/9 bumbi02 ***** válasza:

Előételnek:

Burgonyaszuflé zöld paprikába töltve (megfőzöd a krumplit, jó alaposan áttöröd, ha kell kétszer is, hogy teljesen homogén legyen, só, bors, szerecsendió,tojás sárgája, összekevered, majd a tojásfehérjéből habot versz és szép lassan beleforgatod a krumplis masszába, közben a kaliforniai paprikák tetejét levágod, a belsejét kihúzod, és félig megfőzöd, és ezekbe a paprikákba beletöltöd a szuflét, majd 30 percig sütöd 160 fokon :) ) Nagyjából 60dkg krumplihoz 5 tojás kell. Nagyjából.


Ez előételnek szerintem nem bonyolult.



Vagy akár levessel is nyithatsz.. A krémlevesek a legkönnyebb "puccos"ételek.. Sütötökkrémleves, pirított mandulával, vagy currys répakrémleves, fehérboros zöldségkrém leves.. Ez kaptafára készül mind. (jelleget adó zöldséget megpirítod kevés vajon, majd felöntöd zöldségalaplével, megfőzöd, só,bors, és ízlés szerinti fűszerek, majd botturmixxal áttöröd, és tejszínnel dúsítod). Egy zöldségkrémleves mellé egy frissen sült bagett nagyon jól passzol.

2013. okt. 4. 00:38
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!