Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tudnátok ajánlani nekem...

Tudnátok ajánlani nekem könnyen elkészíthető vacsora recepteket?

Figyelt kérdés
Jó lenne ,ha kevés hús lenne benne ,és könnyen rövid idő alatt lehessen elkészíteni. Megköszönném ,ha leírnátok a hozzávalókat és ,hogy hogy kell elkészíteni,meg kb az árát. Nagyon kezdő vagyok.Megköszönném nektek.

2013. okt. 7. 19:11
 1/6 anonim ***** válasza:
Resztelt máj: pontosan úgy teszed fel főni, mint a pörköltet, csak itt nem színhússal, hanem májjal dolgozol. Sokkal rövidebb idő alatt is elkészül, ez kb. forrástól számítva cca 5-7 perc. Sós vízben főtt hasáb burgonya, vagy főtt rizs lehet a köret.
2013. okt. 7. 19:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
Tejszínes-gombás tészta, mákos tészta, diós tészta, borsó főzelék, húsos tészta, gomba paprikás. Pl. ezek gyorsak és nem túl drágák, persze lehet hogy ezek neked is eszedbe jutottak. Ha érdekel valamelyik, leírom szívesen hogy én hogyan készítem. Jó főzést! :-)
2013. okt. 7. 19:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
Akkor leírom, amit ma csináltam. Egy kisebb tepsit kivajaztam. Vékony toast kenyerekkel kimértem, hogy tudom kibélelni. Nekem olyan a tepsim, hogy 4 db + 2 db 1/2 kenyérszelettel lehetett kitölteni. Így 8 + 4 db 1/2 szeletet megcsináltam 3 felvert tojással bundáskenyérnek. 1/2 kg darált húst egy felaprózott hagymán megpirítottam, felengedtem egy fél pohárnyi vízzel, bele pirospaprika, bors, só, meg valami fűszer, amit szeretsz - curry, őrölt kömény. Ha megfőtt a hús, pici liszttel meghintem, így sűrűbb lesz. Lehet bele ketchup is, attól olyan édeskés. Leraksz egy sor bundáskenyeret, rá a hús fele, ismét egy sor bundáskenyér, azt is beteríted hússal, majd gazdagon megszórod reszelt sajttal. Addig sütöd, míg a sajt szépen ráolvad. Citromos teával jó vacsi, de mi forralt bort ittunk hozzá:)
2013. okt. 7. 19:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
Tejberizs, rakott kifli, bolognai poros spagetti( isteni), turos rakott teszta, palacsinta, grizgomboc.
2013. okt. 7. 22:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:

Mikros gyümölcs rizs


1 pohár rizs, 2 pohár tej, 1/2 pohár víz, 1 zs. vaniliás cukor, 1 ek kakaópr, 1 ek cukor, 1 tk rum aroma, 1 cs só, 1 marék kockázot gyümi 20 perc a mikroban


Paradicsomos sapageti


1/2 zs. spagetit kifözöl

1 kockázott hagymát piritasz ha elfötte a levét

1 mk ételízesitő, 1 mk bors, 1 mk oregánó, rozmaring, bazsalikom, só

kicsit piritod a füszereket

1 db darabolt paradicson

1 pohár víz

1/2 morzsolt leveskocka

2 z fokhagyma

2-3 ek balzsasam v. vörösborecet, ha nincs sima üveges citromlé

mikor rotyog bele kevered a tésztát



Gombás meleg szendvics

2 marék megmosot gomba héjastú, fél fej hagyma, 1 ek margarin, 1/2 tubos sajtkrém, 1 ek mustár, 1 tk erős pista, só, 1 tk majorána öszeturmixolod


hazi valiliás joghurtkrém

1 k db joghurt vagy tejföl, 2 banán, 1 ek vanilia aroma, 1 zs. vaniliás cukor, 1ek sima cukor turmixolod

2013. okt. 7. 22:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
Veszel egy zacskó vegyes mirelit zöldséget. Nekem vannak a fagyóban különbözőek: bébirépa, brokkoli, karfiol, kelbimbó, zöldbab, zöldborsó, kukorica, ezekből markolok ki.Egy hagymát megdinsztelek, rárakok csirkecombokat - ezeknek én lenyúzom a bőrét, mert hizlal is, meg nem szeretjük, és ki is csontozom, ezekből azonnal húslét főzök,amit lefagyasztok, majd jó lesz zöldségleveshez.Szóval a filézett húst a hagymás olajon megsütögetem. Még 3-4 csirkeszárnyat is mellé rakok. Ekkor ráöntöm a zöldséget, mehet még bele karalábé,zeller,zöldpetrezselyem felkockázva.Felengedem vízzel, de ne túl sokat, mert a fagyasztott cucc is enged vizet.Ha felengedtek, akkor fűszerezem: só, bors, delikát.Lefedem, és főzöm. Ha majdnem kész, vagy egy almát, vagy egy körtét feldarabolok és hámozás nélkül belerakom, ettől olyan édeskés, pikáns íze lesz, de csak alig érezhetően. Végül egy marék csirkemájat is teszek bele. Ha úgy látom, hogy puha minden, átöntöm egy tepsibe, lefóliázom, és kb 40 percig nagy lángon sütöm.Akkor leveszem a fóliát, meglocsolom 1 dl forró tejjel, és még vagy 10 percig sütöm, már mérsékelt lángon. Ekkor a husik, és a teteje is színt kap.Ha a tepsi alján marad egy kis szotty, az nem baj, mert ki lehet kenyérrel tunkolni.Nagy adag, de nem nehéz étel a sok zöldség és a zsírszegény hús miatt. Nem is nagyon drága, mert mindenből egy kis marékkal veszek ki.
2013. okt. 8. 06:56
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!