Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit főzzek a barátnőmnek holnap?

Mit főzzek a barátnőmnek holnap?

Figyelt kérdés
Akarok neki valami ebédet csinálni, de a tudásom kimerül a pudingporos pudingnál, meg a mirelit pizzánál. Az üveges szószos csirkemelles kajákat is meg tudom csinálni. Most valami olyat szeretnék, amit tényleg én csinálok, de ne legyen nehéz :) Tudtok ilyet ajánlani? Valami rakott cucc esetleg, vagy bármi amit ti szoktatok, és finom :)

2013. okt. 21. 19:14
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Spagetti


kifőzöl tésztát, megpirítasz darált húst, keversz bele egy univer pizzaszószt, vagy esetleg kettőt, és kész. sajtot reszelsz, és tök finom, és nem olyan az íze mint a konzervnek. meg hazudhatod, hogy te keverted a mártást.

2013. okt. 21. 19:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy a spagetti nagy kedvenc, és mindkettőnk anyja elég sokat csinál, úgyhogy azt nem nagyon akarok, mert 1-2 hetente eszünk ilyet :) De köszönöm szépen, ezt meg tudnám csinálni ha a helyzet ugy hozná :)
2013. okt. 21. 19:24
 3/11 anonim ***** válasza:
65%

Hát a rakottkrumpli nagyon egyszerű. héjában főtt krumpli, pár főtt tojás (a krumplival együtt megfőnek ),egy kis finom kolbász karikára vágva,bőven tejföl, esetleg a tetejére reszelt sajt.

krumplit megpucolod, iután megfőtt, és karikára vágod. vajazott tepsibe teszel egy sornyit, erre rá a kolbászkarikák, tojások, tejföl. aztán folytatni , amíg tart, krumpli legyen felül. erre is jó sok tejföl, (sajt ) és mehet a sütőbe. szép pirosra sütöd.

egy kis savanyúság nem árt mellé.

2013. okt. 21. 19:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 A kérdező kommentje:
Hú ez tetszik, lehet hogy ez lesz, köszi :)
2013. okt. 21. 19:42
 5/11 anonim ***** válasza:
Én cordon bleut csinálnék :) Én mondjuk általában csirkemellből szoktam,mert az hamar megsül . Nagyobb szeletekre vágd fel a csirkemellet,kicsit óvatosan kloflod ki , sózd be a szeleteket . Tegyél a hússzeletre egy sonkát,és egy kis darab sajtot. A sajtot az elejére tedd,és próbáld meg szorosan feltekerni . Én nem szoktam összetűzni sem . Panírozd a szokásos módon . Liszt,tojás,prézli . És bő,forró olajban süsd ki :) Nagyon finom,és gusztusos :) Vagy csinálj saslikot . Lehet venni pár fortintért saslikpálcát , kockázz fel mondjuk csirkemellet,szalonnát,hagymát . Tűzdeld fel felváltva a pálcára,tedd egy tepsire , nekem épp átéri a tepsit :) Így : [link] És süsd meg alul-felül sütéssel :) Nagyon fini ez is :)
2013. okt. 21. 19:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
*klopfold :) (bocsi :) )
2013. okt. 21. 19:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:

Nah, akkor mielőtt feleslegesen begépelném kedvenceimet...


Milyen ételeket szeret? Könnyűeket, vagy nehezebb, igazi zsíros, echte magyar kajákat?


Inkább hús, vagy zöldség, vagy tészta?


Pár variáció, ami egyszerű... és finom, majdhogynem elronthatatlan...


Válassz, és pötyögöm a receptet! :)


- Tejszínes csirkemell tésztával: Gombás, csirkemelles tejszínes ragu, főtt tésztával. Egyszerűen elkészíthető.


- Paprikás krumpli... de az igazi! Könnyű megcsinálni, de mindenre oda kell figyelni, mert különben tegező viszonyban sem lesz azzal, aminek lennie kellene.


- Cigánypecsenye, ahogy egy jóbarátomtól tanultam... avagy cigánypecsenye kicsit másképp... nagyon laktató étel... nem igazán diétás. :D. Elkészítése nagyon egyszerű... elronthatatlan.


- Rakott rizs. Rizibizi alapon husi, főtt tojás, paprikás, vagy tejfölös alappal, tetején tejföl... egyszerű, de kicsit macerás, mindent külön kell megcsinálni.


- Citromos csirke... nem a citromos szószos... hanem a hús lesz citromos... vannak benne macerás elemek, de nagyon egyszerű megcsinálni.


Így hirtelen ezek ugrottak be... de ha van konkrét elképzelésed, írd meg, és megy a recept. :)

2013. okt. 21. 20:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
27%
Szerintem a rakott krumpli nem tul elegans kaja,en nem ezt valasztanam vendegvaronak. En sajtos csirkemellet csinalnek, tejszines sajtszosszal vagy negysajtmartassal leontve tepsiben,reszelt fustolt sajttal a tetejen. Melle parolt rizst, krumplipuret csinalnek,mert jol passzol hozzajuk a hus szaftja. Es paradicsomsalata is isteni melle.
2013. okt. 21. 21:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

[link]


Mutatós és finom. :)


Veszel felszeletelve karajt vagy disznócombot, kiklopfolod. A szeleteket sózod, borsozod (én só helyett sertéssült fűszerkeveréket szoktam használni). A fokhagymát (3-4 gerezdet) jól összetöröd, majd egy lezárható edénybe rakod a húsokat úgy, hogy kerüljön a szeletek közé az összezúzott fokhagymából. Felöntöd annyi tejjel, hogy ellepje a húst majd lezárod az edényt és beteszed a hűtőbe 1-2 órára.


Személyenként 2 hagymát (1 vöröset és 1 lilát) szeletekre vágsz és szétválogatod a karikákat. Paprikás lisztben megforgatod a hagymakarikákat és olajban ropogósra sütöd.


Ezután a húst kiveszed a tejből, alaposan lecsöpögteted majd paprikás-borsos lisztben megforgatod őket. Egy serpenyőben ujjnyi olajban vagy zsírban megsütöd.


A gyorsaság kedvéért vehetsz hozzá lefagyasztva hasábburgonyát, így amíg sül a hús egy másik serpenyőbe csak bedobod sülni a krumplit és gyorsabban haladsz. :)


Csemege uborkával isteni, ráadásul nem kell hozzá nagy tudás, húst mindenki tud klopfolni, meg a lisztben is valószínű meg tudod forgatni a hagymát meg a húst, csak ne égess oda semmit.. :))

2013. okt. 22. 10:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Jó ez a vasi pecsenye, én is ismerem, de sosem csináltam hozzá lyoni hagymát. De ki fogom így is próbálni egyszer. :)
2013. okt. 22. 10:53
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!