Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Gyertyafényes vacsorát szeretn...

Gyertyafényes vacsorát szeretnék csinálni barátnőmnek. Milánói makaróni, vagy Bolognai spagetti lenne optimálisabb egy ilyen alkalomra?

Figyelt kérdés

2013. nov. 7. 09:35
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:
Utolsó, ez nem túl komplikált egy kezdő szakácsnak? :)
2013. nov. 7. 11:23
 12/24 anonim ***** válasza:
Ez nagyon finom :) Nem kell megijedni tőle,jóformán csak összekell kutyulni a dolgokat :) És összeállítani : [link]
2013. nov. 7. 11:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/24 anonim ***** válasza:

Szerintem nem bonyi, csak kell hozzá hőálló (jénai) üvegtál. Csirkemellből készítsd, nem kell se comb, se egész csirke. Csak feldarabolod a csirkemelleket, beleforgatod a fűszeres lisztbe, karikázol rá hagymát, szórsz rá sajtot + olajos tejfölt, majd betolod a sütőbe. Vigyázz, hogy az hőálló üvegtálat hideg sütőbe rakd be, ne előmelegítettbe.

Ha tepsibe készítenéd (én mindig jénai üvegben szoktam), akkor lehet előmelegített a sütő.


Egyébként tényleg mindegy, mit főzöl. Én egy finom rántottának is tudok örülni. Ha nagyon nem tudsz főzni, akkor készíthetsz rántottát kolbásszal, sonkával, tojással. Karikázol fel mellé paradicsomot, paprikát. Készíts mellé forralt bort is. Az is nagyon finom. Forralt bor: 1 üveg (nem minőségi) félédes vörösbor + 2 púpozott evőkanál cukor + forralt bor fűszerkeverék. Majdnem felforralod a bort (csak majdnem), bele a cukor + fűszerkeverék, 1-2 percig rottyantod, és kész is.

2013. nov. 7. 11:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/24 A kérdező kommentje:
Ketchupos csirkére gondoltam még, azt el is tudnám készíteni, és nagyon finom. Mit gondoltok?
2013. nov. 7. 11:43
 15/24 anonim ***** válasza:
Szerintem az is tökéletes! Lényeg úgyis a szándék. Ha meg még fincsi is mellé, akkor az aztán ideális
2013. nov. 7. 12:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/24 anonim ***** válasza:
Kisütsz két szelet húst. Ehhez még semmilyen szakácstudás nem kell. És veszel hozzá salátát. A salátát felturbózhatod valami spéci növénnyel is, vagy vehetsz/készíthetsz hozzá valamilyen öntetet. Ezeket mind meg tudod venni, nem lehet elrontani. Csak a húst kell kisütni. Veszel hozzá egy szép minőségi bort, meg valami tuti bonbont desszertnek.
2013. nov. 7. 13:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/24 anonim ***** válasza:

8-as vagyok.

Nekem amúgy a "randikajám" mindig a gyümölcsös-sajtos csirke volt:

Csirkemell szeleteket lefekteted hőálló tálba, sózod-borsozod, esetleg kis curry vagy fahéj is mehet rá ha szeretitek valamelyiket (de ne egyszerre, vagy-vagy :)).

A husikat befeded (konzerv) ananász és/vagy barackdarabokkal.

2-3 deci tejszínbe belekeversz 1-2 ek. lisztet (a liszttől lesz jó sűrű a szaftja), és ráöntöd a gyümis húsra.

Tetejére sajtot reszelsz, befeded alufóliával, és kb. 30-40 percig sütöd. Utána alufóliát leveszed és rápirítod a sajtot.

2013. nov. 7. 13:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/24 anonim ***** válasza:
Ez is jó sztem :) : [link]
2013. nov. 7. 14:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/24 anonim ***** válasza:
Rékkal töltött hal? Nagyon könnyű elkészíteni és igazán előkelő ;) Fagyasztott vagy friss halfilé kell hozzá. Garnélarák kapható fagyasztva, ezt vízben megfőzöd kb. 10 perc alatt. A halszeleteket kissé besózod, megborsozod, meglocsolod citromlével (frissel, nem üvegessel), ráteszed az egyik oldalára a rákot és ráhajtod a hsl másik oldalát. Egyesével a szeleteket becsomagolod alufóliába és sütőben kb. 180 fokon 20 percig sütöd. Köretnek csinálhatsz krumlipürét és rizst is (rizsből nagyon sokfélét lehet kapni). A rizshez a mosott rizst pici olajra ráöntöd, felöntöd kétszer annyi vízzel, mint a rizs volt (csészében mérd ki) és megsózod, majd lefedve lassú tűzön (takarék láng) annyi ideig főzöd, amíg el nem tűnik a víz (a végén át kell keverni, nehogy leragadjon). A krumplipüréhez én kockára vágom a krumplit, sós vízben megfőzöm, majd összetöröm és törés közben margarint teszek hozzá, majd fokozatosan tejet. Annyi tejet rakj hozzá, hogy hígabb legyen, mint ahogy szeretnéd, mert miközben kihűl, keményedni is fog. A kész rizst tálaláshoz pudingos tálkába vagy egy kisebb pohárba nyomhatod és úgy boríthatod a tálra, a krumplipürét pedig habzsákkal nyomhatod köré szép mintára. Mellé a hal, ehetitek :) A halat leöntheted citromos márással is (olaj, citromlé, só bors kikeverve). A rizsbe beledobhatsz valamennyi fagyasztott borsót is a legelején, mikor felöntöd vízzel, így rizi-bizit kapsz.
2013. nov. 7. 15:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/24 anonim ***** válasza:

Szerintem meg jó ötlet a makaróni, vagy a spagetti, ha mindkettőtök szereti. Aki még soha nem főzött, ne egy ilyen alkalomkor kísérletezzen mindenféle bonyolult, vagy kevésbé bonyolult receptekkel, mert nagyon könnyen becsúszhat bármi gebasz még a legjobban leírt recepttel is (elrontott fűszerezés, nem megfelelő sütési hőfok, szétfőzés, túlsütés, stb.) Én sok éve és nagyon jól főzök, mégis ha valakit meghívok, inkább olyan ételt készítek, amit már legalább egyszer kipróbáltam és leteszteltem.


Én a bolognai-t szeretem jobban, de nem ismerem a barátnőd ízlését.

2013. nov. 7. 16:25
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!