Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Kell-e pácolni a szarvashúst,...

Főzős Laci kérdése:

Kell-e pácolni a szarvashúst, ha pörkölt lesz belőle?

Figyelt kérdés
2013. nov. 19. 21:28
 1/6 anonim ***** válasza:
46%
Nem pácolni kell, hanem abálni. Mivel nem szúrják (mint a haszonállatokat), hanem lövik, és a vér benne marad a húsban. Az abálás az amikor forró vízben főzöd kicsit, hogy a vér nagy része távozzon a húsból. Vadhúsoknál erősebben is fűszerezünk.
2013. nov. 19. 21:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 doboszoli ***** válasza:

Nem feltétlen szükséges, de ha néhány napot pihen a hűtőben borsos olajban, előbb fog megfőni.

Hallottam már a párolásos módszerről, de nem alkalmazom.

A tisztességesen meglőtt (lapocka mögött, "blatton" ami a tüdőt, szívet is roncsolja) állat úgy kivérzik, mintha vágóhídon vágták volna.

Ha mégsem, akkor a készre vágott húst többször váltott hideg vízben gyönyörűen ki lehet mosni.

2013. nov. 20. 05:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
46%
deg vízben kikell 1-2 órán át áztatni :
2013. nov. 20. 09:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
46%
Én is úgy tanultam, hogy a lőtt vadat egy éjszakára annyi hidegvízbe tesszük bele, hogy teljesen ellepje. Reggelre kiázik belőle a vér, és lehet belőle sütni-főzni.
2013. nov. 20. 09:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 doboszoli ***** válasza:
Megfőzetem, és meglőttem néhány mázsa vadat, nem a levegőbe beszélek.))
2013. nov. 20. 17:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 A kérdező kommentje:
Mivel ez a hús a Metro-ból származik,ezért a fentiek közül a hidegvizes áztatást választom.Köszönöm a válaszokat!
2013. nov. 22. 08:59

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!