Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tapasztalt háziasszonyok...

Tapasztalt háziasszonyok főzési tippjeit várom! Van jó ötletetek?

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy csak néhány hónapja költöztünk albérletbe, de már nagyon "unjuk a banánt".

Egy minigarzonban élünk, ahol a konyha annál is minibb, mint amilyen mininek elképzelitek, ellenben főzni szeretünk, vagy is szeretnénk. Sütőnk nincs.

Unjuk már a tojás összes verzióját, a milánóit, a csilisbabot, a bolti szószos tésztákat, a paprikást, a túrós tésztát, krumplis tésztát, grízes tésztát, rántott húst sültkrumplival, vagy rizzsel, stb.

Érdekelnének olyan nem túl bonyolult és finom receptek, ami ekkora helyen is kivitelezhető és nem kell hozzá sütő! Nagyon megköszönnék minden ötletet, mert leginkább az a baj, hogy már nem jut eszünkbe több egyszerű étel, amit szeretünk és szívesen meg is főznénk itt.

(Ja, és nem igen vagyunk főzelékesek sajnos)



2014. jan. 11. 22:10
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Brassói sültkrumpli

húsos zöldséges tészta

pörkölt nokedli

Tejfölös

rántott hal-majonezes krumpli

rántott sajt rizs

vadas-zsemlegomböc

2014. jan. 11. 22:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Belga tejes sertésragu

Kockákra vágunk 60 dkg sovány sertéscombot, fel-forrósítunk 5 dkg vajat, átsütjük rajta a húst, hozzá-adunk egy fej vöröshagymát, amelynek az oldalába egy szegfüszeget szúrtunk, és annyi tejjel öntjük le, hogy ellepje. Megsózzuk, és addig pároljuk, míg a hús megpuhul. (A hús magába szívja a levet, akkor jó, ha sürü, világosbarna mártás marad csak alatta.) Párolt rizs vagy vajas galuska illik hozzá.


Hawai sertésborda

A karajszeleteket lisztbe mártva vajon átsütjük, ana-nászlével puhára pároljuk, és lesütjük. Az ananász-darabokat kevés sóval vajon megpároljuk. A tálra ra-kott húsra rakjuk az ananászt, reszelt sajttal megszór-juk és a sütöben átforrósítjuk. Ananászos rizzsel tálaljuk.


Tölgyfatál

Hagymából, paprikából, paradicsomból, gépsonkából lecsót készítünk. Gombából petrezselymes gomba-mártást készítünk. Fejenként 2 szelet karajt kiverünk, megkenjük mustárral, az egyikre tesszük a lecsót, be-fedjük a másik szelettel, összetüzve olajban pirosra sütjük. Gombamártással leöntve, sült krumlival tálaljuk.


Zöldborsós tokány


Apróra vágott hagymán átsütünk csikokra vágott disznócombot, sózzuk, borsozzuk, és kevés vízzel puhára pároljuk. Ha puha, hozzáteszünk kb ugyanannyi zöldborsót, mint a hús, és tovább pároljuk kb 10 percig. Utána belekeverünk 2 dl tejfölt, és alaposan elkeverjük.

Rizzsel vagy nokedlivel tálaljuk.


Apróhús lecsóval


Apróra vágott hagymán átsütünk csikokra vágott disznócombot, sózzuk, borsozzuk, és kevés vízzel puhára pároljuk.

Másik edényben egy fej hagymából, 2-3 paprikából és 2 paradicsomból lecsót készítünk, de víz nélkül.

A fött tésztát tányérba tesszük, erre a húst, és a lecsót a tetejére.

2014. jan. 11. 22:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk nagy kedvenc a tejszínes-kapros-kukoricás csirke. Csirkemellet apróra vágom (kb 3 darabot), olajon kisütöm, szórok rá pici lisztet, felöntöm tejszínnel, bőven megszórom kaporral, hozzáadok egy konzerv kukoricát, és készre forralom, pár perc alatt kész van, köretnek rizs illik hozzá. Szoktunk még csinálni karajszeleteket mustáros-fokhagymás pácban, kicsit átsütni a szeleteket, majd készre párolni. Szilvásgombóc, gulyásleves, olajban egyben sütött hús, krumplipüré (bár azt valószínűleg csináltok csak kimaradt a listából), fasírt, én szeretem a héjában főtt krumplit is keménytojással, vajjal, tejföllel. Tavaszi rizseshús, bácskai rizseshús, palacsinta.
2014. jan. 12. 00:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
A húst a gázon is meg lehet sütni ha ügyes vagy, anyukám is csinálta mikor elromlott a sütő. Beleteszed egy olyan lábosba aminek lehetőleg teflon vagy kerámia az alja, hogy nehezebben ragadjon le és fedője is van. Fűszered, vizet és zsiradékot teszel alá. A fedő alatt puhára párolod. Ha puha a fedőt levéve szaftos zsiradékban időnként megfordítva pirosra sütöd.
2014. jan. 12. 02:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Hasonló helyzetben voltam, mint ti.

Én vettem egy ilyent: [link]


Nem drága, és lehet sütni benne mindent. Husikat, egybe csirkét, rakott krumplit, kenyeret, sütit... Amit csak akarsz.

2014. jan. 12. 06:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Par tartalmas,gyors es nagyon egyszeru fogas.:

Brokkolikremleves feherborssal es reszelt sajttal talalva- isteni,ahogy a sajt elolvad a forro levesben es laktato is.

Meggyleves.-Meggybefottet felteszek a tuzhelyre,a levevel egyutt es pudingporral suritem de cukrozni mar nem cukrozom.Lehutve a legjobb!!!

Tejszines gombaragu fuszerekkel.

Kinai edes-savanyu ananaszos ragu csirkedarabokkal,rizzsel.

Sult gombaszeletek,cukkiniszeletek,padlizsanszeletek olivaolajon,mozzarellaval.

2014. jan. 12. 10:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm az ötleteket, néhányat ki fogunk próbálni! :)

A rántott dolgok mindennaposak, ahogy köretnek a saláták, krumplik, rizsek is nagyjából.

Azt elfelejtettem hozzátenni, hogy egy dupla villanyrezsónk van és semmi egyéb. Az is lejt, úgyhogy kínszenvedés főzni rajta, mert minden a lábas egyik oldalába folyik. Jelenleg úgy tűnik, hogy augusztusban költözünk, úgyhogy túlzottan nagy bevásárlást nem akarunk csapni, hogy élhetőbb legyen a lakás. Mini sütő félére gondoltunk mi is, de egyelőre úgy gondolom túléljük nélküle ezt az időt. Ami jobban hiányzik, az az hogy egy jó sütit sem tudunk sütni, mert nincs hol... Ha már veszünk valami alkalmatosságot, akkor olyat szeretnénk, ami ezt is orvosolja.

Mégegyszer köszönöm az ötleteket és ha van még, akkor várom! :)

2014. jan. 12. 10:59
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

zeller krémleves

natur szelet zöld salátával

resztelt máj

grillezett hal

sajt saláta

káposztás tészta

túró gombóc

gomba pörkölt

gombás szelet

2014. jan. 12. 11:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:

[link]


Túrótorta sütés nélkül

2014. jan. 12. 14:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:

Rakott krumpli sütő nélkül:

Krumplit héjában megfőzöd, megpucolod

Tojást főzöl, megpucolod

Füstölt kolbászt felszeled, egy-két diónyi zsíron átforgatod, átsütöd. Ha virsli, akkor szórj rá egy picike törtpaprikát és ici-pici vizet is önts rá, hogy a paprika a virslivel egy kicsit összefőjjön


Edényt aljára a kolbi/virsli szaftjából egy kicsit, és utána vastagon kikened tejföllel. Rá egy sor karikára szelt krumpli (sózod, borsozod), egy sor karikára szelt tojás (sózod), majd a kolbász/virsli karikák. A tetejére ismét egy sor karikára szelt krumpli (sózod, borsozod). Az egészet ismét megkened tejföllel és most öntöd rá a megmaradt kolbász-szaftot. Beborítod és felteszed a rezsóra, amikor a szaftja (gőz+kolbász-szaft+tejföl) összeforrva, feljut, felforr a felső sor krumpli-ig, olyankor szoktam levenni a gázról. Igaz, hogy én jénaiba rakom össze, így bele-látok. Olyan sűrű szaftos kajád lesz, aminek a szaftját a végén kenyérkével ki tudod törölni a tányérod aljából.

Ha jénai, akkor vigyázz, csak teljesen hideg rezsóra tedd, és fokozatosan együtt melegedjenek fel, hogy a jénaid el ne csattanjon.

Közben az asztalra a húsvágó-deszkádra tégy egy jó adag tiszta konyharuhát, és amikor leemeled a jénait, arra tedd. Ezek felfogják a jénai hőjét, és szintén elejét veszed, hogy szétdurranjon.


Jó étvágyat!

2014. jan. 12. 14:29
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!