Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Írnátok karfiolból készült...

Írnátok karfiolból készült recepteket?

Figyelt kérdés

-lerakott különlegeség

-kirántott különlegeség stb.....régi és újabb recepteket egyaránt írhattok!


2009. dec. 2. 17:35
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Dubarry-szelet: a húst kiklopfolod, sózod, borsozod és kevés olajon elősütöd, majd egy kevés vizet alátéve megpárolod. Közben sós vízben megfőzöd a karfiolt. Besamelt készítesz. Egy tepsit vékonyan kiolajozol. Lerakod a hússzeleteket, a tetejükre teszed a lecsurgatott, kicsit kinyomott karfiolt, besamellel leöntöd. Sajtot teszel a tetejére, majd sütőben aranybarnára sütöd. Én, ha elég sok karfiolom van, akkor egy a húst egy réteg tejfölözött karfiolra teszem rá. Köretnek én ez utóbbi esetben nem szoktam mellé adni semmit, egyébként meg ízlés szerint rizst vagy (nálunk ez a gyakoribb) krumplipürét csinálok.
2009. dec. 2. 17:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim válasza:
100%

Szia!

Én régen csináltam ilyet nekem ízlett, csak a párom nem eszik csirkét.

1 adag csirkemell kockázva

1 adag karfiol rózsákra szedve

1 adag krumpli kockázva

2 dl tej

liszt+ fejföl

fűszerek: bors, kapor, vegeta

Margarinon megpirítani a húst,bele a krumpli és a karfiol felönteni a tejjel+ víz hogy ellepje utánna Vegeta ,bors.

Főződ,majd a vége felé a habarás és a kapor. kb 40 perc alatt kész.

2009. dec. 2. 17:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

bújtatott karfiol

ehhez egészben főzöd meg a karfiolfejet, beleteszed jénaiba, fűszerezett darálthúsmasszával bevonod, megsütöd és kisülve lehet szeletelni, mint egy bombatortát, nagyon szép


nade itt egy recept hozzá:

[link]

2009. dec. 2. 17:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim ***** válasza:
Én nagyon szeretem prézliben kisütve,meg majonézzel kikavarva hidegen,mindkettő nagyon finom
2009. dec. 2. 18:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Karfiolt egészben, de akár rózsáira bontva is, vegetás vízben megfőzzük, majd kiolajozott, zsemlemorzsával leszórt tepsibe tesszük. Egy nagy pohár tejfölt kikeverünk egy tojás sárgájával, teszünk bele egy kis sót, borsot, egy kiskanál mustárt (ezt variálhatod, bármilyen fajta lehet), és egy gerezd szétnyomott fokhagymát. Ezt a szószt ráöntöd a karfiolra és kis barnulásig-sárgulásig sütjük. Aztán reszelünk rá trappista és füstölt sajt keverékét, majd ráolvasztod.


Köretnek isteni hozzá rizibizi, de akár krumplipüré, sültkrupli, vagy akár párolt zöldség is.


Jó étvágyat hozzá! :)

2009. dec. 2. 18:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 A kérdező kommentje:
köszike a válaszokat
2009. dec. 2. 19:49
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Amit én imádok: karfiolfejeket rózsákra szeded és sós vízben előfőzöd. Kivajazott, zsemlemorzsázott jénaiba teszed, csinálsz besamel mártást és leöntöd vele. Majd gazdagon megszóród reszelt sajttal, megsütöd. Isteni finom. Ha szereted a brokkolit azzal is próbáld ki, hidd el megéri! :) Vagy akár a kettő is mehet együtt.
2009. dec. 2. 20:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 anonim ***** válasza:

Szia! Karfiolos csirke/pulykamelltekercs:

vékonyra szeletelt csirke- vagy pulykamell filét sózok, borsozok, minden szeletre terítek 1 csík bacont, rá egy vékony szelet sajtot, majd egy (vagy két kisebb), előpárolt karfiolrózsával feltekerem. Panírozom, olajban kisütöm.

Párolt rizzsel, rizibizivel vagy krumplipürével is nagyon finom.

2009. dec. 8. 21:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 A kérdező kommentje:
21:11" Mi a bacon? Ne hari de nem Magyarországi magyar vagyok!
2009. dec. 8. 21:14
 10/12 anonim ***** válasza:

füstölt-főtt húsos szalonnacsíkok. Azt hiszem, a kolozsvári szalonnához hasonlít a legjobban, csak hártyavékonyan szeletelve, füstölve, főve.


Találtam innen korábbi kérdést:


http://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__sutes-fozes__72..

2009. dec. 8. 21:21
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!