Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Gesztenyekrémes süti, mitől...

Gesztenyekrémes süti, mitől savanyodott meg egy nap alatt?

Figyelt kérdés

A töltelékhez a hozzávalók:

- 5 dl kókusztej

- 2 csomag vaníliás pudingpor

- egy gesztenyemassza (fele cukrozott, fele natúr volt, összesen 250 gramm)

- és egy kis kókuszzsír/olaj, 6-7 deka

- 3-4 dkg cukor

Mikor elkészült, nagyon-nagyon finom gesztenyés ízű volt, betettem a spejzba, ahol viszonylag hűvösben volt - már amennyire ez az idei meleg január engedi, kb 5-7 fok lehetett. Másnap reggel furcsa savanykás íze volt. Ehető volt, nem romlott meg, de az íze már nem volt az igazi.


Mitől lehetett? Mit csináljak legközelebb másként? vagy a gesztenyés sütik ilyenek?


2014. jan. 19. 17:52
 1/4 anonim ***** válasza:

én a krémes sütiket mindig a hűtőbe teszem

a tej, a puding, a gesztenyemassza mind olyan, ami miatt hűtőbe tenném

mondjuk az 5 fok, elég hűvös szerintem

lehet, hogy már eleve nem volt friss pl. a tej

2014. jan. 19. 18:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:

Én is a tejre tippelek, én sem bízom most az elvileg nagyon hideg spájzomban, mert most minden nagyon más, mint a mínuszos időkben.

A fagyasztott gesztenyemassza is nagyon hamar savanyodik kiengedés után. Jóformán aznap el kell fogyasztani.

Én már egy ideje főzött diókrémet csinálok rummal helyette, megtévesztésig hasonlít a gesztenyére.

2014. jan. 19. 18:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm! Akkor én is a gesztenyére voksolok, mert tejjel készítettem sima pudingot korábban, az is ugyan ott volt, de nem volt gondja, 2-3 nap múlva sem. Akkor inkább kávés vagy más krémet készítek majd, mert ez így nagyon hamar romlik :(


Azért megehetem még? bajom nem lesz tőle, csak az íze nem az igazi, ugye?

2014. jan. 19. 18:31
 4/4 anonim ***** válasza:

Érdekes, 5-7 fokról nem gondoltam volna ezt...

Gesztenyét sosem használok, kókusztejet (házit) sokat.

Nekem a hűtőben egy napig semmi baja nincs, de 17 fokban már igencsak megsavanyodik, bő fél nap alatt mindenképpen. Nekem akkor is ehető, citromot s joghurtos jelleget kap, nekem nincs tőle bajom, csak szomorú, mert leginkább kávéba használom a kókusztejet vagy a saját édességét élvezve magában iszom...

2014. jan. 19. 19:05
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!