Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Az élesztő csak szob. hőmérsék...

Az élesztő csak szob. hőmérsékletű tejben tud felfutni?

Figyelt kérdés

2014. jan. 19. 18:44
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Nem szoba hőmérsékleten, hanem langyos folyadékban.
2014. jan. 19. 18:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/16 anonim ***** válasza:
35%
Nem elég a szobahő (kint hagyva a konyhapulton pl ) langymelegnek kell lennie a tejnek, hogy beinduljon az élesztő. és folyamatosan melegen kell tartani, valamint a tésztát is.
2014. jan. 19. 19:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/16 anonim ***** válasza:
68%
Az élesztőt 36-37 fokos tejben kell futtatni,a tésztát kelesztés ideje alatt 26-27 fokon kell tartani.
2014. jan. 19. 19:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/16 anonim ***** válasza:
40%

"Nem elég a szobahő (kint hagyva a konyhapulton pl ) langymelegnek kell lennie a tejnek, hogy beinduljon az élesztő. és folyamatosan melegen kell tartani, valamint a tésztát is."


EZ nem igaz.


Az élesztü szobahömérsékleten is felfut, csak sokkal lassabban.

Ezen kivül a tésztát akár hütöben is lehet keleszteni, csak akkor nem egy óra, hanem egy éjszaka alatt kel meg, viszont a legtöbb esetben sokkal finomabb lesz.

2014. jan. 19. 19:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/16 anonim ***** válasza:
34%

3-mas válaszoló vagyok:

cukrásznak tanulok,így tudom,hogy teljes baromság,hogy hűtőben is lehet keleszteni

az élesztő gombák erjedése meleg hatására indul be

2014. jan. 19. 19:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/16 anonim ***** válasza:
81%
5.-ös: próbáltad már hütőben keleszteni? Én már igen, és tökéletesen megkelt. A régi kenyér receptekben is az van, hogy hütőben kelesztés.
2014. jan. 19. 21:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/16 anonim ***** válasza:
72%

A 4. vagyok, és évek óta kelesztek sok mindent hütöben, este bedagasztom, reggel csak sütni kell.


Attól hogy cukrásznak TANULSZ, még nem TUDSZ mindent, ellentétben azokkal, akik több évtizedes TAPASZTALATTAL rendelkeznek - ezért javaslom, hogy ELÖSZÖR próbáld ki, MIELÖTT okoskodsz.

2014. jan. 19. 21:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/16 anonim ***** válasza:
100%
Én csak egy egyszerű háziasszony vagyok, de én is így szoktam csinálni, ahogy 4. leírta. Este bedagasztani, aztán reggelre megkel. (De. Az utóbbi időben nem szoktam felfuttatni. Megszórom cukorral, kicsit elkevergetem, áll és teljesen folyóssá válik az élesztő. Onnan lehet vele dolgozni, gyönyörűen megkel a tészta.)
2014. jan. 19. 21:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/16 anonim ***** válasza:
12%
Puszta kíváncsiságból,a tanárom sem ért hozzá,aki majdnem 40 éve cukrászként dolgozik?Nem a saját fejemből pattant ki,hogy hogyan is kéne csinálni,hanem a tanárom mondta,és szerintem egy olyan ember jobban ért hozzá,aki több mint a fél életet ezzel töltötte.
2014. jan. 19. 21:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/16 anonim ***** válasza:
82%
Az a fontos, hogy ha túl meleg a tej, akkor megölöd a gombákat, és egyáltalán nem fut fel.
2014. jan. 19. 23:39
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!