Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Sajtfondű készítés során elfő...

Sajtfondű készítés során elfő -e az alkohol a kész ételből?

Figyelt kérdés
Szeretnék rendezni egy fondű (sajt) partit. Az "autentikus" recept szerint, de legalább is a legtöbb helyen fellelhetőben azt írják, hogy kell bele 1dl fehérbor, ill 1cl pálinka (most hagyjuk, ez milyen). Na most az icipici problémám, hogy gyógyulófélben lévő alkoholista vagyok, nem iszom alkoholt. Nyilván mondjuk egy konyakosmeggyes bonbon nem vágna földhöz, és gondolom ez a mennyiség sem az, amit ha ugye többen fogyasztanak, akkor iszonyatos mennyiséggel kerülne a szervezetembe.

2014. jan. 22. 15:26
 1/3 anonim ***** válasza:

Szerintem problémát okozhat a sok alkoholgőz, ami kiáramlik a kajából.


A sajtfondü nagyon finom pálinka és bor nélkül is, én azt javaslom, hogy csináld úgy. Tegyél bele bőven fokhagymát és borsot, nagyon finom lesz.


Sok sikert a gyógyuláshoz, és vigyázz ezekre az apróságokra is.

2014. jan. 22. 15:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ. Mondjuk néha pár alkoholmentes sört megiszom, amiben szintén van minimális alkohol max 0,5%, megfogadom a tanácsod, akkor ez elmarad, mert a lányok akikkel csinálnám, ragaszkodnak az "eredeti" recepthez, ami szerintem is hülyeség. Csak fondűztem már, és azon kívül, hogy finom, nagyon jó móka is, főleg a takarítás utána :) Persze ez csak vicc. Mindenesetre azért meg fogom kérdezni a dokimat is, de hasznos volt a válaszod, köszönöm még egyszer.
2014. jan. 23. 06:23
 3/3 anonim ***** válasza:

Ez maximum pszichés hatást válthat ki. (A tudad, hogy van benne, zavarhat.)

Ha nem tudnád, hogy van benne alkohol, sem az illatán, sem az ízén, sem az állagán nem vennéd észre, persze ha normálisan össze van főzve. (Ez amúgy is fontos, különben a sajt nem oldódik fel kellőképpen.)

Annyit megtehetsz, hogy amíg a többiek összefőzik az egészet, addig kimész a szobából, és csak akkor mész vissza, amikor már kész van, és kezdetek enni.

Mi rendszeresen csinálunk fondüt, egészen kisgyerekek is megehetik, mert semmi alkohol nem marad benne főzés után.


A vörösboros marhapörköltet is nyugodtan ehetnéd, és a gyerekek is. Senki nem rúgott még be tőle. Ez ugyanaz.

2014. febr. 14. 11:26
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!