Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen sütőt érdemes használni...

Milyen sütőt érdemes használni a jó torta, sütemény elkészítéséhez?

Figyelt kérdés
Elektromos, gázos, légkeveréses...stb... Milyen funkciókkal rendelkezzen?
2014. febr. 7. 23:35
 1/5 anonim ***** válasza:
tortasütő funkcióval. :)
2014. febr. 7. 23:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:

Szokás kérdése, de hogy az elektromoson igen sokat kell próbálkozni, hogy mit mennyi ideig hány fokon, az tuti...


Nekünk van elektromos és gázos is, de általában mindig a jó öreg gázosnál kötök ki, mert az megbízható, azt ismerem, abban nem csalódom...


Azt gyanítom az elektromos is jó lenne csak többször kellene próbálkozni, megfigyelni és jegyzetelni...


Van, hogy egyszerre kell megsütnöm két azonos torta tésztáját, vagy 2 tepsi kalács van és egyiket itt, másikat ott sütöm...


Piskóta esetén ha légkeverek, ha nem, mindig szép nagyra megnő, de néha megreped a teteje. Végül elég szép lesz, nagyobb a gázos példánynál, de mire kihűlnek, a gázos marad a szebb, az elektromos összeesik, néha alig sül meg belül...


Kalács meg eleve kisebb marad az elektromosban, nem reped úgy fel és szép lesz a külseje, viszont nem sül át a közepe, de kívül már agyon sült...


Szóval biztos van jobb beállítás, de inkább mindig a gázt választom, az a biztos...

2014. febr. 8. 00:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
59%
Elektromoson általában az alul-felült kell választani, légkeverés nélkül, be lehet állítani a hőfokot (ált az van megadva a süteményeknél, 180-200C, gáznál csak találgathatsz). Nekem pont a gázosokkal van sok rossz tapasztalatom, mert ott egy irányból jön a hő, megég a süti, vagy telepakolja az ember tepsivel, téglával stb, akkor meg kétszer annyi idő amíg elkészül.
2014. febr. 8. 01:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:

Anyukáméknak elektromos van, nekünk gázos. Az elektromosat jobban szeretem, mert alul is, felül is süt, be is lehet állítani, hogy melyiket választjuk, vagy mindkettőt. A gázos meg akármit is csinálok, hiába rakok be cserepet, alufóliát, kis kotlában vizet, sok sütinek jobban megsüti az alját, mint ahogy kellene. Mamám is erre panaszkodik az ő gázsütőjénél és még sokan mások is.

Egyedül azért választottunk gázsütőt néhány éve a villany helyett, mert nálunk akkoriban még szinte mindennapos volt, hogy rövidebb-hosszabb időre elment az áram.

2014. febr. 8. 11:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
Elektromos ,de olyan amiben van légkeverés is,ha kell.Piskótához(nem lap) nem használjuk a légkeverést és 160-170 fokon sütjük.Azért esik neked össze,mert légkeveréssel sütöd és rövidebb ideig mint kéne.Egy cukrász
2014. febr. 9. 22:39
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!