Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Komolyan nyers tojással kell...

Komolyan nyers tojással kell csinálni a Tiramisut?

Figyelt kérdés

Kerestem a neten receptet és mindenhol így írja! Szerintem ez így nem valami jó!

Vagy van esetleg valakinek valami jó kipróbált receptje? :)



2014. febr. 19. 19:55
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
34%
Igen, az igazit úgy, ezért én sem szoktam az igazi recept szerint csinálni. Én pudingot főzök (vaniliásat vagy tejszin ízűt) és ahhoz keverem a mascarponét. Kicsit több cukor kell a pudingba, vagy a végén teszek még a krémhez porcukrot.
2014. febr. 19. 20:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/18 anonim ***** válasza:
88%
Az olaszok úgy csinálják már vagy 150 éve és semmi bajuk nincs tőle. Persze csinálhatsz pudingos kutyulékot, csak azt ne hívd tiramisùnak, hanem kávés-pudingos sütinek, vagy ilyesmi. Másik lehetőség még, hogy a mascarponét felvert tejszínnel kevered össze, így majdnem olyan lesz, mint az igazi.
2014. febr. 19. 20:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/18 anonim ***** válasza:
85%
Igen. De én kb. 10 éve találtam egy Buday féle tiramisu receptet, ami tojás nélkül készül, én úgy csinálom és nagyon finom :-)
2014. febr. 19. 20:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/18 anonim ***** válasza:
70%
Igen, komolyan.
2014. febr. 19. 20:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Oké,hogy tojással csinálják de most nincs itthoni tojásom és boltiban meg nem igazán bízom ilyen szinten!

De köszi a tippeket!

2014. febr. 19. 20:45
 6/18 anonim ***** válasza:
15%
Akik eszik a pudingos verziót, soha senki nem mondta meg róla, hogy az nem igazi tiramisu, szóval teljesen ugyanolyan.
2014. febr. 19. 20:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/18 anonim ***** válasza:
100%
Igen, de nem kell félni tőle. A majonéz is nyers tojással készül, mégsem problémáznak rajta annyian, mint a tiramisun :) Csináld az eredeti recept szerint, mert csak úgy lesz belőle tiramisu.
2014. febr. 19. 22:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/18 A kérdező kommentje:

Rendben! :)

Köszönöm!

2014. febr. 19. 23:38
 9/18 anonim ***** válasza:
100%

Én nyer tojással szoktam.


Pontos arányokat nem tudok fejből, de 3 tojássárgáját egy citrom reszelt héjjával és cukorral kikeverek. Ebbe keverem a mascarponét. Felverem a tojásfehérjéket és óvatosan a mascarpones krémbe forgatom.


A krémet rumos kávéval locsolt piskótával rétegzem.


Én még nem ettem (vagy legalábbis nem tudok róla) pudingos változatot. Mi mindig így készítjük, teljesen jó és gyors recept.

2014. febr. 20. 08:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/18 anonim ***** válasza:

3.vagyok.


Én nem teszek bele tojást a pudingos változatot mégsem ismerem. Mindent ugyanúgy csinálok, csak kihagyom a tojást, ennyi a különbség.

2014. febr. 20. 10:17
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!