Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ismer valaki olyan süti/édessé...

Ismer valaki olyan süti/édesség-receptet, amibe sok túró kell, és aránylag kevesebb egyéb hozzávaló?

Figyelt kérdés

Ugyanis most vettem észre, hogy el lett rakva nálam 800 gramm túró, ami a borító szerint 2 napja lejárt. Látszólag semmi baja, meg fagyasztóban volt, és nem mellesleg volt már hogy sokkal előbb lejárt túrót használtam fel palacsintához, aminek szintén nem volt baja - mint utólag kiderült ;) [később vettem észre, hogy lejárt]


Szóval gondoltam, amíg lehet, felhasználnám. Ha esetleg van valami jó túrós sütireceptje, akkor azzal "gyakorolhatnám" is valamennyire a sütést (amúgy nagyon ritkán sütök egyedül), ráadásul pont holnap megyek találkozóra, és akkor meg lenne oldva, hogy mit viszek.



Előre is köszönöm! :)



2014. márc. 2. 11:49
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Ha nem kapsz a Tescoban szódabikarbónát, a patikában biztosan találsz! Mi régen mindig azt használtuk, még a palacsintatészába is tettünk, sokkal lágiesebb lett tőle. (Bár a szódavíz is jó erre.)

Egyébként ha tényleg nagyon egyszerű receptet szeretnél, miért nem csinálsz egy rakás palacsintát? Ahhoz igazán nem sok alapanyag kell, és a találkozódra is vihetnél. Ha nem is lehet ott mikróban felmelegíteni, a hideg túróspalacsinta is nagyon finom!

Ha mégis fel tudjátok melegíteni, mindenképpen fedd le a tálat, nehogy a sütőben kiszáradjanak a palacsinták.

2014. márc. 3. 10:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/19 A kérdező kommentje:

A palacsintát szerintem már azok után megunták, hogy két alkalommal is csináltunk már olyat.


Plusz, hogy őszinte legyek, azzal a meglehetősen kezdő sütési képességeimmel szeretnék minél inkább látványosan felvágni. (Ugyanis valami förtelem, ahogy a lányok sütnek ott, és eddig mi (mármint a fiúk) egyre fölényesebben vezetünk, ebbe szeretnék én is beszálni)

2014. márc. 3. 14:55
 13/19 anonim ***** válasza:
A túrógombóchoz még annyit, hogy a tetejére szórjon mindenki magának evéskor porcukrot, mert maga a túrógombóc nem lesz édes, illetve a prézli se legyen túl cukros, csak éppen 1kanál cukrot raktam 10dkg zsemlemorzsához és 3-4kanál olajon piritottam, de a tetején porcukorral valami csoda az egész!
2014. márc. 3. 18:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/19 anonim ***** válasza:

Én holnap ilyet csinálok a túróból ami itthon áll:

[link]

2014. márc. 3. 18:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/19 A kérdező kommentje:

"10dkg zsemlemorzsához és 3-4kanál olajon piritottam"


Miii??? Olajon pirítani?! Ilyet nem ír a recept. Vagy ezt már magának kell tudnia az embernek?


Amúgy meg igen, valami iszonyatosan elronthattam a tésztát, de a csoda az volt, hogy volt, aki így is megemlegette... illetve átlagban is meglehetősen elhűltek, hogy milyen jó.

Ezek szerint ez egy elronthatatlan recept? Mert hogy én tényleg istenesen belekavarodtam az egészbe, nem is mondom, hogy milyen bakikat el nem követtem, a végén meg már teljes pánikba voltam.... de hogy ezek után valakiknek még is tényleg jó legyen (mert látszott, hogy nem csak úgy kedvességből füllentenek).

Amúgy meg én sem mondom, hogy olyan rossz lett, ebédre vagy vacsorára sokkal szívesebben megettem volna én is, mint mondjuk valami hideg kaját, de mondjuk egy szilvásgombóchoz külsőleg hasonlítva is..... hát, meglehetősen vicces látványt nyújtott - nekem.

De úgy látszik ez még az amatőröknek sem tűnik fel... :D

2014. márc. 4. 11:54
 16/19 anonim ***** válasza:
"végül meghempergetjük a már elkészített pirított darában vagy zsemlemorzsában." Ezt irta a recept, gondoltam tudod hogyan kell késziteni, csak leirtam én hogyan szoktam. De ne vegye el a kedved, porcukorral a tetején biztos nem ehetetlen, tejfölt én nem rakok rá.
2014. márc. 4. 19:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/19 A kérdező kommentje:

ops... tényleg pirított darát ír :) Én csak a zsemlemorzsára figyeltem, mert ilyenkor a szemem autómatikusan szelektálja, ami nincs készleten.


Na mindegy, lényeg, hogy volt akinek még ez is kifejezetten jó volt.

2014. márc. 4. 22:53
 18/19 A kérdező kommentje:

Amúgy elmondaná valaki, nekem tudatlannak, hogy az ilyet miért kell állni a hűtőben?


Merthogy én jó, ha 20 percre hagytam benne. Igaz, a legmagasabb fokozatra raktam addig a hűtőt, mert azt gondoltam, azért kell a hideg, hogy "keményedjen"...

2014. márc. 4. 23:15
 19/19 anonim ***** válasza:
Gondolom azért kell állnia a hűtőben, hogy a búzadara megszivja magát és megkeményedjen, ne legyen folyós, aztán meg ki tudja, én betartottam a 2óra pihentetést, de nem hiszem, hogy ezen múlik. Azért ajánlom, hogy majd még egyszer próbáld megcsinálni, mert jó a recept és finom ha mindent úgy csinálsz ahogy kell. De mindenesetre ügyes vagy, hogy egyáltalán belevágtál az ismeretlenbe és elkészitetted!:-)
2014. márc. 5. 15:49
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!