Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen diós sütit süssek...

Milyen diós sütit süssek daráltdióbol karácsonyra?

Figyelt kérdés
2009. dec. 14. 12:38
 1/8 anonim ***** válasza:

Karácsonyi csíkos torta



Hozzávalók (-):

1 evőkanál baracklekvár

2 evőkanál zselatin

6 dl tejszín

5 db tojás

10 dkg kristálycukor

8 dkg finomliszt

6 dkg darált mák

6 dkg darált dió

Linzer tészta:

1 evőkanál kandírozott narancshéj

3 dkg porcukor

9 dkg finomliszt

6 dkg vaj vagy sütőmargarin

Krém:

10 dkg darált dió

10 dkg darált mák

20 dkg vaj vagy sütőmargarin

1 csomag vaníliás pudingpor

12 dkg kristálycukor

5 dl tej

2 db narancs


Elkészítése:

A piskótához a tojások sárgáját habosra keverem a cukor egyharmadával, hozzáadom a lisztet, majd lazán belekeverem a maradék cukorral kemény habbá vert tojásfehérjét. A masszát kétfelé osztom, az egyikbe darált mákot, a másikba darált diót keverek. A tésztákat sütőpapírral kibélelt nagy tepsibe öntöm úgy, hogy egyik felébe a diós, másik felébe a mákos massza kerüljön. A piskótát előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 15 perc alatt megsütöm. A diós és a mákos piskótát hosszában 4-4 csíkra vágom. A diós lapot megkenem a diós krémmel, a mákosat a mákossal, majd kettesével egymásra fektetem. Egy órára hűtőszekrénybe teszem, hogy kissé megdermedjen. A töltött piskótákból 3-4 mm-es csíkokat vágok, és váltakozva kibélelek egy gömbölyű formát, (egy diós csík mellé egy mákosat teszek). A tejszínt kemény habbá verem, és a feloldott zselatinnal együtt óvatosan a narancsos krémhez keverem, majd a krémmel megtöltöm a piskótával kibélelt formát. Az omlós tésztát megkenem baracklekvárral, és befedem vele a tortagömböt, (ha kiborítom, ez lesz az alja). Hűtőszekrényben legalább 3 órát pihentetem, majd egy kerek tálra borítom. A csíkos torta annyira mutatós, hogy különösebb díszítést nem igényel. Linzer tészta: a vajat vagy sütőmargarint elmorzsolom a liszttel, majd a porcukorral és a kis kockákra vágott narancshéjjal tésztává gyúrom. Sütőlapon akkorára nyújtom, mint a tortaforma alja. Közepes lángon 10-12 percig sütöm. Krém: a narancsokat meghámozom, a húsukat apróra vágom. A krémhez a pudingport elkeverem a cukorral, apránként beleöntöm a tejet, és sűrűre főzöm. Gyakran megkeverve langyosra hűtöm, majd 3 részre osztom. Az elsőbe 7 dkg vajat vagy sütőmargarint és a darált mákot, a másodikba ugyanannyi vajat vagy sütőmargarint és a darált diót keverem. A harmadikba az összevágott narancs kerül.

2009. dec. 14. 12:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
Zserbó,kosárka,vagy valamilyen linzer tészta
2009. dec. 14. 12:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
Diótortát,zserbót
2009. dec. 14. 12:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
Diós hókifli.
2009. dec. 14. 12:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
Diós bögreméretes,dióhab,rakott süti.
2009. dec. 14. 12:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Csakéskizárólag zserbóó!!
2009. dec. 14. 13:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:

[link]

Nagyon fino ,könnyű,és nem bonyolult elkészíteni csak túl részletes a leírás :):)

2009. dec. 14. 13:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:

Diós habos



Tészta: 4 db tojássárgája, 20 dkg porcukor, 10 evőkanál víz – ezeket jól kikeverem, majd beleszórok 15 dkg darált diót, 20 dkg lisztet (a lisztbe teszek 1 csomag sütőport is). A 4 tojásfehérjét kemény habbá verem és óvatosan beleforgatom a tésztába.


Egy tepsit kibélelek sütőpapírral, majd beleöntöm a masszát és előmelegített sütőben 200 fokon fél óráig sütöm. Ha kész kiborítom egy tálcára hűlni.


Krém: 3 db tojássárgáját, 3 ek lisztet beleöntöm 2,5 dl tejbe habverővel csomómentesre elkavarom, majd sűrű krémet főzök belőle. Félreteszem, hagyom kihűlni. 1 db Rama kockát kikeverek 15 dkg porcukorral és 2 csomag vaníliás cukorral, majd a kihűlt főzött krémmel összekeverem. 5 dkg diót apróra vágok, majd beleteszem a főzött krémbe. A tészta tetejére simítom, majd hűvösre teszem.

1 doboz Hulala tejszínt felverek és ezt is rásimítom a sütire.

Tetejére darált diót szórok és beteszem a hűtőbe kis időre, mert akkor könnyebben lehet szeletelni.


Nálunk ez a favorit és nagyon könnyű elkészíteni.

2009. dec. 15. 09:14
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!