Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A baratommal vettunk egy...

Maria Kovacs kérdése:

A baratommal vettunk egy pulykat, ami nagyon zsiros. Iszlam orszagban elek, libazsir sincs, nem ismerik. Lefejtettem a pulyka zsirjat, gondoltam kisutom mint a libazsirt, de nem talaltam rola semmit a neten. Eheto a puykazsir?

Figyelt kérdés
2014. márc. 12. 19:04
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Én kisütném, az biztos. Lenne jó kis finom tepertő, meg zsír, amit aztán pl. pogácsához használnék.
2014. márc. 12. 19:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
53%

Persze, hoyg ehető!

Biztos finom lesz ne dobd ki!

Imádom a tepertőt, a legjobb kollagén!

2014. márc. 12. 19:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
91%

"Eheto a puykazsir?"


Ez ugye nem komoly kérdés egy konyhában tevékenykedő embertől?!

Természetesen igen, nem mérgező.

2014. márc. 12. 19:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 A kérdező kommentje:
Komoly a kerdes. Itt a pulyka nem igen hasznalatos. Gyerekkoromban Magyarorszagon nem sokat hasznaltunk pulykat, pulykazsirt abszolut nem. Nagyon komoly a kerdes!!! Barmilyen jo otletet, tanacsot szivesen veszek.
2014. márc. 12. 20:09
 5/7 mustafa33 ***** válasza:
100%
ehető és jó. Lehet egy kis mellék aromája, mint minden madárnak, állatnak van jellegzetes szaga, de ez szerintem nem olyan hogy zavarna, ha a pulykát egyébbként megeszed. Mint például ha levest főzől pulykából. Hát olyasmi. Ugyanúgy süsd ki, vigyázz hogy ned égjen meg és annyi.
2014. márc. 12. 21:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
68%

Darabold fel a bőrt és a hájat kb. 2-3 cm széles darabokra, teflon lábasban felteszed először kis lángra, egy fél pohárka vizet (van aki tejet) önt alá, hogy a kezdetekkor ne kezdjen el rögtön égni. Ha már szépen sül (felforrt) vedd alatta takarékra, és szépen kisül.


1. Nyaka-far-hát-szárnyavég = főzd meg pörköltnek, majd pirított tarhonyával össze = húsos tarhonya, vagy hordós aprókáposztával összefőzni = húsos káposzta (persze ehhez tejföl is kellene)

2. Combokat + a szárny vastag részét nagyon szépen meg lehet sütni sütőben, fólia alatt, tetszés szerinti fűszerekkel

3. Mellehúsát felszelve rántani símán, vagy megtöltve, de lehet natúrszeletet is sütni belőle. A vékonyabb részét már felcsíkozva/felkockázva akár tokányfélének, akár kockára vágva brassóinak

2014. márc. 13. 07:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 A kérdező kommentje:
Nagyon szepen koszonom a valaszokat!
2014. márc. 13. 17:41

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!