Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen házi pudingot készítsek...

Milyen házi pudingot készítsek, ha a vaníliát nem ehetek? (Csokit leszámítva)

Figyelt kérdés
2014. márc. 14. 19:53
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
100%
Karamella, eper, áfonya..
2014. márc. 14. 19:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/25 A kérdező kommentje:
Valami olyant szeretnék, amit télen-nyáron lehet, és nem aromákat adni a pudinghoz.
2014. márc. 14. 20:00
 3/25 anonim ***** válasza:
100%
Puncs
2014. márc. 14. 20:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/25 anonim ***** válasza:
57%

Gyümölcsök kaphatóak télen-nyáron, ha az ára zavar, akkor válogass a szezongyümölcsökből. Aromákat pedig végképp nem értem miért kellene hozzáadni bármihez is. Használod egyszerűen a gyümölcs levét.


A karamella meg gyakorlatilag pirított cukor, szóval hogy abban mi a beszerezhetetlen/mesterséges, azt mégannyira sem értem.

2014. márc. 14. 20:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/25 gömbicica ***** válasza:

nézd meg, hogy a pudingporokban milyen keményitő van, (általában kukorica azt hiszem)

és a keményitőt keverd össsze cukorral, és tejjel.

aztán izesited amivel akarod. Vagy tehetsz bele simán gyümiket.

és hagyod kihülni.

2014. márc. 14. 20:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/25 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy írták, pl a karamell puding úgy készül hogy megpirítod a cukrot, felöntöd tejjel és adsz hozzá keményítőt (mintha tejbegrízt főznél). A vaníliát is el lehet készíteni vanília nélkül, csak tojással. Gyümölcsnél összeturmixolod a gyümölcsöt a tejjel, ízesíted cukorral ha kell, és besűríted. Kicsit nagyobb esélyed van hogy csomós legyen, mint ha pudingporral csinálod, de az eredmény amúgy teljesen ugyanaz.

Karamell, eper/erdei gyümölcs, banán, kávé, esetleg megpróbálkozhatsz mogyoróval. Ha gyümölccsel, cukorral összekevert joghurtot zselatinnal fixálsz (mint a joghurttortát), azt is teheted pudingformába.

2014. márc. 14. 20:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/25 A kérdező kommentje:
pont a keményítőt szeretném kihagyni belőlük, valamint a a cukrot és az aromákat. Pici gyerekeknek fognak készülni a pudingok, és szeretnék minél egészségesebbet készíteni. A Gyümölcslés verzió tetszik, köszönöm az ötletet!
2014. márc. 14. 20:59
 8/25 anonim ***** válasza:
43%

Ha cukrot kihagyod, attól nem lesz egészséges, csak ízetlen.

Amíg nem voltak pudingport, akkor csak tojásból, lisztből, cukorból, tejből főzték a pudingot. Én még ma is így csinálom.

2014. márc. 14. 21:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/25 anonim ***** válasza:
75%

Sem a keményítő, sem cukor és társai nem egészségtelenek, ha megfelelő mennyiségben használod őket...


A fantáziádat pedig lehet használni, van barna cukor, nádcukor, nyírfacukor, stevia, juharszirup - ha ezekre is benyögöd, hogy egészségtelenek, dobok egy hátast...


Aromákból pedig léteznek természetes aromák, kérlek fejtsd már ki, mi az egészségtelen rajtuk. Bár én nem láttam, hogy bárki is aromákat ajánlgatott volna.

2014. márc. 14. 21:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/25 A kérdező kommentje:

Nyírfacukrot régóta használok, a keményítő-kérdésbe ne menjünk bele, mert ismerem. Nem ezért tettem fel a kérdést, hanem az ízesítésre!

Cukor nélkül pedig irtó finom sütiket lehet készíteni, ez hülyeség, hogy nem lesz íze, ha kihagyom...

2014. márc. 14. 23:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!