Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Puha lángos titka? Tippek?

Puha lángos titka? Tippek?

Figyelt kérdés
Soha nem sikerül puha lángost sütnöm, nem tudom mi a baj, teszek bele, lisztet, krumplit, élesztőt futtatok, szépen megkelesztem, de mégsem lesz puha. A sütésnél milyen hőfokot válasszak? Valakinek valami ötlete van? Köszönöm
2014. márc. 23. 17:35
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a krumplitól lesz kemény. Van egy lángos receptem, amibe nem kell krumpli. Majdnem ugyan olyan lesz, mint a piaci lángos. Nagyon finom és puha! Írd be a google-ba: Nemeskeresztúri lángos
2014. márc. 23. 17:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:

A burgonyától lesz kemény. A lángos tésztába mindig kell kefir vagy tejföl ,és mivel kelt tészta és bő forró olajban sütjük ezért csak a tojás sárgája kell bele.

A másik trükk az ,hogy bő zsírban sült tésztákba kell ,tenni fél deci rumot. A tészta nem szivaja meg magát olajjal sülés közben és puha marad. A tésztát ne nagyon nyujtsd ki vékonyra amikor formázod a kezeddel ,inkább csak a közepét kicsit: Jó forró olajba dobd bele.Kb 170C-os olaj kell. Nekem kefires lángos receptem van .előnye ,hogy puha és 5 napig tárolhatod a hütőben.

Kefires Lángos

1kg liszt 1 evő kanál só

3pohár kefir / kis poharas /

2tojás sárgája

fél deci rum

2dl tejben 5dkg élesztőt felfutattunk

Majd kelt tésztát dagasztunk, 60 perc alatt duplájára kelesztjük. A tésztát meleg helyen kell keleszteni. Ha meg kelt akkor lehet a hütőbe tenni.

5 napig, hütőben lehet tárolni a tésztát.

2014. márc. 24. 07:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
Első vagyok. 2-es! Nagyon tetszik a recepted, le is írtam :D kifogom próbálni. Rum helyett nem lehetne rum aromát? És a rumot nem lehet rajta érezni?
2014. márc. 24. 08:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
2es vagyok: A rum jó mert az tiszta szesz. De ez olyan kis mennyiség ,hogy nem érzed rajta .és sülés közben a rum alkohol tartalma elmegy. Ugyan az mint amikor flambirozol.
2014. márc. 24. 08:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim válasza:

Az az egész titka, hogy egy jó lágy tésztát kell készíteni, és nem olyat, amiből kelesztés előtt gombócot lehet formálni! Az a pizza tészta!

A krumplis lángos nem jó! Egyrészt, nehezebb elkészíteni mint a hagyományost, másrészt az íze se olyan jó.....

Ez a legjobb.:

0.5 kg bl55 búza finomliszt,

3dl langyos víz

25 dkg élesztő+kb 1dl langyos víz és egy tk cukor

Só kb egy csapott evőkanál


Az élesztőt felfuttatjuk, beleöntjük a fél kiló, sós lisztbe, összedolgozzuk és hozzáöntjük a langyos vizet, és egy nyúlósabb masszát készítünk, (azért ne legyen annyira nyúlós, hogy már szinte tocsog) majd letakarjuk és 1 órát kelesztjük. Sok olajat melegítünk, legalább egy 5-10 percen át és a lángosokat benne kisütjük. Egy oldal MAXIMUM 1-2 perc! Kész! Ilyen egyszerű!

2015. aug. 10. 17:16
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!