Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért nem lett puha a sertéscomb?

Miért nem lett puha a sertéscomb?

Figyelt kérdés
Pörköltet készítettem, 1,5-2 órát főztem, de így se lett puha a hús. Nagyobb edényben készítettem és nem tudtam lefedni főzés közben, mert nincs akkora fedő. Lehet ezért nem puhult át a hús? Ettől most nyers maradt volna? Az elején lassú tűzön főztem.
2014. ápr. 10. 16:48
 1/9 anonim ***** válasza:

Nem a fedő miatt. Valószínű öreg volt a disznó:

biztos ,hogy sertés és nem marha? Mert a marhahúsnak akár 3-4 óra is kelhet.

2014. ápr. 10. 16:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 SzarvasLászló ***** válasza:
27%

Nem igen számít a fedő alatti főzés ilyenkor. Az a lényeg, hogy a lében legyen.


Tippek:

-főzés előtt be lett sózva a hús (ettől megkeményedhetett)

-bátran, rotyogósan kell főzni, a végén (mikor már érezhetően puhul)elég a lassú tűz

-nem sertést főzől hanem egy öreg disznót


Nyugodtan és bártan főzd tovább míg meg nem puhul.

2014. ápr. 10. 16:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 A kérdező kommentje:
sertéscomb volt, belülről fehér a színe, gondolom nem nyers, de már órák óta kész és most kostóltam le és érzem, hogy nem lett puha.
2014. ápr. 10. 16:58
 4/9 SzarvasLászló ***** válasza:
54%

Ne aggódj nem nyers. Kb. az első 10 percben fehér lesz a hús.

Told meg neki a lángot had rotyogjon. Egyszer csak megfő a malacka ,)

2014. ápr. 10. 17:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 A kérdező kommentje:
Azért is figyelek ennyire, mert kismama vagyok és még véletlenül se szeretnék nyers húst enni. Most főzöm tovább, hátha megpuhul
2014. ápr. 10. 17:20
 6/9 SzarvasLászló ***** válasza:
54%

Bármilyen (aprított, vékony) hús hőkezelés során (főzés, sütés) max. 10 perc után teljesen kifehéredik (kívül-belül). Teljesen fel- és áthevül arra a hőmérsékletre amelyben készül. Ezeken a hőmérsékleteken a káros dolgok elpusztulnak.


A további hőkezelés innen már főképp a puhítást szolgálja.

2014. ápr. 10. 17:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 A kérdező kommentje:
Már értem, köszönöm szépen a hasznos infót :) Végül a hús is megpuhult, csak egy kicsit kellett még főznöm.
2014. ápr. 10. 17:32
 8/9 SzarvasLászló ***** válasza:
54%
A tanulság Kedves Kismama: Magadat kíméld, ne a főzni való húst! ,)
2014. ápr. 10. 18:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
Szerintem amúgy sokat számít a fedő . Volt ,amikor az elején elfelejtettem rátenni ,és éreztem a különbséget,milyen amikor fedőt tettem rá. Úgy sokkal puhább . De attól még persze megfő a husi :)
2014. ápr. 10. 19:39
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!