Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Töltött dagadót szeretnék...

Töltött dagadót szeretnék készíteni húsvétra. Tudtok adni pár gyakorlati tanácsot ezzel kapcsolatban?

Figyelt kérdés

1,5 kg-os a dagadó, és már a hentes felszúrta.

Pl. mennyi ideig kell sütni, hogy nem szárad ki sütés közben, milyen fűszerek kellenek hozzá, be kell-e varrni, ha igen mivel? (a tölteléket már ismerem)



2014. ápr. 16. 12:35
 1/5 anonim ***** válasza:

Be varrni nem szoktam hústűvel tűzöm össze.

Izesiteni meg úgy szoktam ,hogyha kolbászos a töltelék.

Kivülröl pácolom be: Kevés olajban sót ,borsot ,zuzott fokhagymát keverek el. Evvel jól bedörzsölöm a húst.

Egy serpenyőben kevés oliva olajat ,és vajat forrositok a húst minden oldalról jól körbe piritom(annyira ,hogy kérget kapjon)ha ez meg van akkor tepsibe teszem:Alufóliát teszek rá : kb 1,5 óra alatt átpuhul a hús a fóliát leveszem ,és a szafttal locsolgatva szép pirosra sütöm. Hídegen szeletelem szép vékonyra.

2014. ápr. 16. 12:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:

Először sózd be pár órara a betöltés előtt, kívül belül.

ha kész a tölteléked ( nekem is van jó gombás receptem )akkor kezdd le mindig egy maréknyival tölteni, és kézzel egyengetni, hogy ne legyen se túl sok, se túl kevés, mert akkor meg lapos lesz.ha szépen sikerült megtöltened, a végén legyen annyi széle, hogy konyhai cérnával, vagy több hústővel össze tudd zárni.

Még bezárba is fogd a két kezed közés és egyengesd, hogy szék formája legyen.

Tepsibe olvassz egy kis zsírt (olajat, ha azt használsz )

és forgasd meg benne jól a betöltött dagadót. egy pici vizet önts alá ( kb fél deci ), és fóliázd le szorosan.

Így kezdd el sütni, a telkes sülési idő kb másfél óra.

persze közben meg kell nézni, megfordítani egyszer vagy kétszer. végül, ha a hús már teljesen puha, akkor fólia nélkül körbepirítani, de nem kiszárítani.

ha szép pirosas színe van, akkor deszkára tenni és kb 15 percet pihentetni, utána lehet szépen szeletelni. ( a cérnát, hústűt természetesen eltávolítani)

ha hidegtálra akarjuk, akkor teljesen kihűtve vékonyabb szeletekre is vághatjuk.

Még egy tanács, ha esetleg nem tökéletes a hús formája, érdemes konyhai cérnával betöltés után átkötözni, mint a kötözött sonkát, majd a pihentetési szakaszban lefejteni róla.

2014. ápr. 16. 12:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
*** szék= szép formája legyen :)
2014. ápr. 16. 12:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
70%

Kiszáradás ellen tökéletes -bár nem olcsó, de finom- megoldás, hogy szeletelt baconnel betakarod, a sóval szelídebben kell bánni.

dobosmester erre téved, akkor kapsz még tanácsot tőle is.

2014. ápr. 16. 14:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 doboszoli ***** válasza:
100%

Mindent leírtatok, nincs mit hozzátenni.

Talán annyit, hogy aki nem biztos a dolgában, a sütőzacskó itt is működik.(tudom, hogy már-már rögeszmésen hangzik, de igaz. Kezdőknek(is) kiváló találmány)

2014. ápr. 16. 20:18
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!