Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mitől függ, hogy a főt tojást...

Mitől függ, hogy a főt tojást mennyire könnyű vagy nehéz megpucolni?

Figyelt kérdés

2014. ápr. 24. 13:49
 1/10 anonim ***** válasza:
Amikor megfőtt, azonnal hideg vízbe kell tenni.
2014. ápr. 24. 13:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
Ha fözés után hidegvizbe rakod akk könnyü.
2014. ápr. 24. 13:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

A hideg víz jó ötlet.

DE!!! ha a tojás nagyon friss, akkor ez sem segít, jóformán nem lehet leszedni a héját.

2014. ápr. 24. 14:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:

Nekem az vált be ,hogy : ha megfött akkor hídeg vízet engedek rá.Majd mindkét végét megtöröm ,kicsit ,és vízben hagyom 2-3 percre.Így könnyen lejön.

A tojás minőségétöl is függ.

Mostanában rászoktam a bugyantott tojásra ,lágyan és keményre főzöm. így meguszom a pucolást.

2014. ápr. 24. 14:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:

Tapasztalataim szerint ez elég véletlenszerű. Próbáltam már trükköket, de még az ugyanúgy kezelt, ugyanolyan idős tojások közül is az egyik tökéletesen hámozódik, a másikról pedig lejön fél centi fehérje... (A sok só módszerét nem alkalmazom, mert nekem az pazarlás.)

De én nem főzök nagyon gyakran tojást, vannak nálam tapasztaltabbak is. Én csak azt tudom, hogy a megtörés, hideg víz, vizében kihűtés és hasonlók egyike sem eredményez tuti jól pucolódó tojást a nem frissek esetében sem.

A friss tojás állítólag mindig rosszul pucolható.

2014. ápr. 24. 14:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 bumbi02 ***** válasza:
100%

A legjobb, ha jeges vízbe teszed (már ha van otthon jég), mert ha beleteszed az 5 tűzforró tojást 3 liter hideg vízbe, az nagyjából azonnal langyos víz lesz, közepesen forró tojásokkal, és ott tartasz hogy sehol.

Viszont ha jeges vízbe teszed, a tűzforró tojás hőleadása arra lesz csak elég, hogy kissé megolvassza a jeget, de nem fog tudni annyit hőt átadni, hogy langyos vizet csináljon, és így mindvégig jéghideg vízbe fognak lenni a tojások,és voilá, tényleg lejön a héja, minden esetben:) (innentől kezdve egy teáskanállal vagy kávéskanállal a legkönnyebb, ha az ember megtöri az egyik végét a tojásnak, és a kanalat ékként a hártya és a tojás közé tolva lefeszítjük a héjat. Nagyjából 5 mp alatt kivégezhető így egy tojás.

2014. ápr. 24. 15:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:

Nincs ilyen trükk. Tojásfüggő.

Én tegnap főztem 6 db tojást, amit ugyanabból a tojástartóból vettem ki, a lejárata pedig ápr. 28. volt.

Ugyanabban a lábasban főztem ugyanaddig (só nélkül), majd hideg vizet engedtem a lábasba. 2 db-ot azonnal megpucoltam (még meleg volt), simán lejött a héja. Elkezdtünk enni. Amikor elfogyott, kb. 10 perc múlva ismét megpucoltam 2 db-ot, az egyik simán lejött, a másik meg sehogy sem akart. Ekkorra már eléggé kihültek.

Van még 2 db a hűtőben, főzve, majd beszámolok, azok milyenek voltak.

2014. ápr. 24. 15:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
Én rögtön a csap alá tartom ,és folyatom rájuk a hideg vizet kb fél percig . Aztán kanállal gyorsan feltöröm. Mindig bejön,friss tojásnál is.Sót teszek a főzővízbe,de nem tudom az számít e:D
2014. ápr. 24. 19:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
Ne is mondd, Húsvétkor eleget szenvedtem a tojásokkal. Vettem bolti tojást és kaptam igazi friss házit is. Mivel nagyüzemben ment a pucolás, kipróbáltam, hogy ezúttal jeges vízbe teszem őket. A végeredmény szörnyű volt, a bolti és házi tojások felét nem tudtam normálisan megpucolni. Úgyhogy én már nem tudom, melyik a használható trükk.
2014. ápr. 25. 11:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 bumbi02 ***** válasza:
Lehet hogy függ attól is, mennyire friss a tojás. A nyáron én nagyjából 300-350 tojást pucoltam meg jeges vízzel, de ebből csak 20-30 volt talán olyan, ahol szenvedtem picit a héjával, de végül azért lejött. (és volt köztük 5 perces tojás is, ami még lágynak mondható)
2014. ápr. 25. 14:39
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!