Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan főzzem a tojást, hogy...

Hogyan főzzem a tojást, hogy könnyű legyen megpucolni?

Figyelt kérdés

Valahányszor tojást főzök, sokáig szenvedek a pucolással. Mi a könnyen pucolható tojás titka?

Egyszer valahogy sikerült jól csinálnom, de azóta sem tudtam megismételni.


2011. jan. 9. 13:32
 1/6 anonim ***** válasza:
22%
fozd tobb ideig
2011. jan. 9. 13:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Forrástól számítva 10-15 percig főzd, és a vízbe tegyél egy kiskanál sót! A só a titka annak, hogy könnyen pucolhasd.
2011. jan. 9. 13:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Hideg vízzel öblítsd le, és tegyél sót a főző vízbe.
2011. jan. 9. 13:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
*természetesen ha megfőtt, azután öblítsd le hideg vízzel.
2011. jan. 9. 13:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Sós vízben főzd, és ha megfőtt, azonnal hideg vízzel hűtsd le. A forró tojásra eresztett hideg víztől kettéválik a tojás, és a hártya a héj alatt. Persze ha nagyon friss a tojás, akkor így is nehéz pucolni.
2011. jan. 9. 13:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm, ment a pont mindenkinek. Legközelebb teszek sót is a vízbe.
2011. jan. 9. 13:57

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!