Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Jól bevált császármorzsa...

Jól bevált császármorzsa receptjét keresem. Hogyan készitsem el?

Figyelt kérdés
2008. júl. 27. 15:34
 1/3 anonim válasza:
100%

Hozzávalók 4 adaghoz:

5 dltej

10 dkgcukor

1 csomagvaníliás cukor

20 dkgbúzadara

4tojás

2 evőkanálvaj

a szóráshoz

porcukor

Elkészítés módja:

Forraljuk fel a tejet 3 evőkanál kristálycukorral, a vaníliás cukorral, csipet sóval. Állandóan kevergetve apránként adjuk hozzá a darát, és kis lángon kevergetve főzzük, amíg össze nem áll, és el nem válik az edény falától. majd hagyjuk hűlni. A tojássárgáját keverjük hozzá a kihűlt grízmasszához. Verjünk kemény habot a tojásfehérjéből a maradék kristálycukorral, és azt is adjuk a masszához.A sütőt 200 fokra melegítsük elő. A vajat egy olyan serpenyőben, amit a sütőbe is be tudunk tenni, forrósítsuk fel, és öntsük bele a masszát. Amikor az alja kezd megsülni, pecsenyelapáttal forgassuk meg, és törjük darabokra. Majd tegyük a sütőbe, ahol szépen feljön, könnyű lesz, és egyenletesen pirul. Süssük aranysárgára.Ha készre sült, Villával tovább daraboljuk, porcukorral megszórjuk.


Tippek:

Célszerű vaslábasban sütni, mert az egyenletesen tartja a hőt, a tészta nem ég oda, szebben pirul.

Aki szereti hozzá a mazsolát, áztasson be 10 dkg-t, és ha megszívta magát, nyomkodja ki, és sütés előtt forgassuk a masszába.

Porcukorral is nagyon finom, de bármilyen lekvárt adhatunk mellé.

2008. júl. 27. 18:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
2008. júl. 28. 08:38
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell sok faxni! Kaiserschmarrn valójában egy elbaltázott palacsinta, amit késő este Ferenc józsefnek szolgáltak fel, de igen izlett neki Nos: 1/4 tej 120g liszt, 3 tojás, 40 g cukor diónyi vaj, mazsola.


tejet, és lisztet keverd ki simára,majd add hozzáa tojásokat és keverd bele 1-2 mozdulattal-nem kell simára. forró serpenyőben hevits egy kis olajat, és öntsd bele a masszádat. tedd vissza takarékra, és tegyél rá fedőt. kb 1-2 perc mulva forditsd meg-ha már egyben van a "lepény" és tedd rá megint a fedőt. egy jó perc mulva vedd le a fedőt ( ha mindent jól csináltál akkor feljött a lepényed)és két lapátkanállal tépd miszlikre-kb falatnyi darabokra- tedd rá a vajat és csavard fel nagy lángra. adjj hozzá cukrot , és a mazsit. hagyd, hogy a cukros-vajas glazúr átvonja a morzsákat.egy slukk rummal bolondithatod. régi recept. sok sikert!

2008. szept. 29. 23:45
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!