Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Rajtam maradt 2 kg eper. Mit...

Rajtam maradt 2 kg eper. Mit csináljak belőle, mielőtt megromlik?

Figyelt kérdés
Nehezítés hozzá: tejszín allergia és cukorbetegség, az elkészítésnél ezeket sajnos figyelembe kell venni.
2014. máj. 4. 13:54
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Akik a lekvárt írják, tudnak cukor nélküli lekvár receptet is hozzá?
2014. máj. 4. 14:36
 12/15 anonim ***** válasza:
22%
Te jó ég. Ûlj le, és told be.
2014. máj. 4. 14:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/15 anonim ***** válasza:
90%

Epersorbet ( sok van a neten ) a cukrot kiválthatod édesítőszerrel, ami alkoholt is ír simán elhagyhatod.

Mikor fogyóztam, sokszor készítettem más puha gyümölcsökből is, simán csak leturmixolva, édesítőszerrel ízesítve (citrommal ) és kásásra fagyasztottam, közben párszor megkeverve,

de natúr joghurttal is készítettem ilyen félfagyos fagyiszerű nassolnivalót.

Te vagy a kismami, ugye ? :))

2014. máj. 4. 17:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/15 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy már késő, de én ilyenkor (ha nagyon muszáj hőkezelni szegény gyümölcsöt... alapból szétkapnám a párommal) kuktában főznék belőle befőttfélét. Jó kis módszer, sok növényhez jó, üvegekbe belerakom a gyümölcsöt vagy zöldséget, a kuktába teszek vizet, lezárom, alágyújtok és utána már csak idő kérdése a dolog. Itt a recept:

[link]


Nem kell hozzá se cukor, se víz, semmi. Szerintem a szárazdunsztot is kihagytam, de már nem emlékszem. Eddig csak körte és lecsó, valamint cukkini készült így, de a körte egy napon sem említhető a normál körtebefőttekkel. Azokat nem eszem meg, ez fantasztikus ínyencség. Igaz, az alapanyag saját termés és igen jó...


Az eperbefőtt eleve jó dolog, abból még sosem ettem rosszat, de nyilván sok múlik az alapanyagon.

2014. máj. 5. 01:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/15 Hengerelőhereverem ***** válasza:
Tudom, sajnos elkéstem már régen tetted ki, de mi mindig cukor nélkül főzzük ki lekvárnak. Semmit nem szoktunk belerakni csak főzzük amég szét nem pépesedik teljesen és úgy befőttesüvegbe rakjuk, a tetjére pedig szalicint szórunk meg rakunk rá persze fóliát és ennyi. Csak jól meg kell főzni különben megromlik, penészedik.
2014. máj. 5. 10:50
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!