Pecsenyekacsát sütök egybe az egészet?
mellkasánál szétnyitottam bekentem sóval kivül belül , beletettem a tepsibe bőrrel lefele tettem alá vizet és betettem ülni. ennyi elég lesz vagy tegyek hozzá még füszereket vagy késöbb? hány óra alatt sül meg finom puhára?
8 kor tettem be a sütöbe 150 fokon légkeverréssel foliával letakarva
Én a bőrével felfelé szoktam tenni, mert ha leragad a bőr sülés közben, nagyon rondán fog kinézni, illetve ha elül nincs bőr, könnyen kiszárad a hús. Fordítsd meg mielőbb, bár lehet, már késő... (Majd legközelebb.)
20 percenként zsírjával szoktam locsolni.
Vizet soha nem teszek alá, hanem kevés kacsa/libazsírt. (Egyébként olívaolajat használok, de kacsa alá inkább a zsír jó.)
Úgy szoktam letakarni, hogy csak a kacsát takarom le, nem a tepsit.
200 fokon sütöm, légkeverés nélkül.
Változó az idő, másfél-2 óra alatt puhul meg. Ekkor leveszem a fóliát, és addig sütöm anélkül, amíg ropogós lesz a bőre.
Én csak sózom, más fűszert nem szoktam rá tenni.
Első vagyok, köszi, hogy megírtad. Gratulálok! :)
Egyébként zsír sül ki a kacsából is, csak mivel öntöttél alá vizet, belekeveredett, aztán meg leöntötted róla.
Mondjuk a pecsenyekacsából nem túl nagy mennyiségű zsír sül ki. Ha legközelebb eleve kacsazsírt teszel alá, amibe belesül a saját zsírja, a végén leöntheted üvegbe, és ha megszilárdult (csak a hűtőben szilárdul meg), kenyérre kenve nagyon finom. Már ha valaki szereti a retro zsíros kenyeret hagymával. :)
Vagy egy kevés zsírba bele lehet forgatni sós vízben főtt krumplit, kicsit átkeverni/pirítani a tűzhelyen, az nagyon finom köret lesz a kacsához. (Mondjuk nem diétás...)
Párolt káposztát szoktak még hozzá adni, de én nem kínlódok azzal, savanyú káposztát szoktam venni és azt esszük nyersen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!