Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Pecsenyekacsát sütök egybe az...

Pecsenyekacsát sütök egybe az egészet?

Figyelt kérdés

mellkasánál szétnyitottam bekentem sóval kivül belül , beletettem a tepsibe bőrrel lefele tettem alá vizet és betettem ülni. ennyi elég lesz vagy tegyek hozzá még füszereket vagy késöbb? hány óra alatt sül meg finom puhára?

8 kor tettem be a sütöbe 150 fokon légkeverréssel foliával letakarva


2014. máj. 9. 10:01
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Én a bőrével felfelé szoktam tenni, mert ha leragad a bőr sülés közben, nagyon rondán fog kinézni, illetve ha elül nincs bőr, könnyen kiszárad a hús. Fordítsd meg mielőbb, bár lehet, már késő... (Majd legközelebb.)

20 percenként zsírjával szoktam locsolni.

Vizet soha nem teszek alá, hanem kevés kacsa/libazsírt. (Egyébként olívaolajat használok, de kacsa alá inkább a zsír jó.)

Úgy szoktam letakarni, hogy csak a kacsát takarom le, nem a tepsit.

200 fokon sütöm, légkeverés nélkül.

Változó az idő, másfél-2 óra alatt puhul meg. Ekkor leveszem a fóliát, és addig sütöm anélkül, amíg ropogós lesz a bőre.

Én csak sózom, más fűszert nem szoktam rá tenni.

2014. máj. 9. 10:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
ha elül nincs bőr = felül... bocsi
2014. máj. 9. 10:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 A kérdező kommentje:
akkor megyek variálok egy sort
2014. máj. 9. 10:26
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Majd írd meg, hogy sikerült!
2014. máj. 9. 10:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 A kérdező kommentje:
leöntöttem a vizet olajat tettem rá mert libazsir vagy kacsazsir nem volt de még idö mire megsül
2014. máj. 9. 10:29
 6/9 A kérdező kommentje:
Megsült vala :) Puha nagyon jol átsült böre piros és ropogos :) köszönöm a tanácsodat!!!
2014. máj. 9. 11:32
 7/9 anonim ***** válasza:
Én előtte nap be szoktam pácolni sós-borsos olajba feldarabolva. Sütés előtt serpenyőben kérget sütök rá, majd be a sütőbe alufólia alá, egy nagyon kevés vízzel. Kb 1,5- 2 óra hőlégkeveréssel 180-190 fokon. A 150 fok elég kevés szerintem a húsnak.
2014. máj. 9. 12:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
Én saját zsírjában szoktam sütni a gázon.
2014. máj. 9. 22:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:

Első vagyok, köszi, hogy megírtad. Gratulálok! :)

Egyébként zsír sül ki a kacsából is, csak mivel öntöttél alá vizet, belekeveredett, aztán meg leöntötted róla.

Mondjuk a pecsenyekacsából nem túl nagy mennyiségű zsír sül ki. Ha legközelebb eleve kacsazsírt teszel alá, amibe belesül a saját zsírja, a végén leöntheted üvegbe, és ha megszilárdult (csak a hűtőben szilárdul meg), kenyérre kenve nagyon finom. Már ha valaki szereti a retro zsíros kenyeret hagymával. :)


Vagy egy kevés zsírba bele lehet forgatni sós vízben főtt krumplit, kicsit átkeverni/pirítani a tűzhelyen, az nagyon finom köret lesz a kacsához. (Mondjuk nem diétás...)

Párolt káposztát szoktak még hozzá adni, de én nem kínlódok azzal, savanyú káposztát szoktam venni és azt esszük nyersen.

2014. máj. 12. 09:14
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!