Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Szerintetek ha kicsit puhara...

Szerintetek ha kicsit puhara fözöm a sargarepat, es ugy összepreselem, ugy is egeszseges lesz? Vagy kifölnek a hatoanyagok?

Figyelt kérdés
Nincs turmixgepem. Inni szeretnem,utana összekevernem tejjel,vagy ilyesmi.

2014. jún. 9. 20:48
 1/8 anonim ***** válasza:
Olyan kevés lével főzd, hogy ne kelljen elönteni semmit.
2014. jún. 9. 20:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 A kérdező kommentje:
nem ertelek,de ment a zöld.mit elönteni?
2014. jún. 9. 20:53
 3/8 anonim ***** válasza:

leönteni akart lenni gondolom

akkor a főzőlében benne marad az, ami kifől esetleg belőle

és nem is kell hozzá önteni semmit pluszban

2014. jún. 9. 20:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 A kérdező kommentje:
oke.akkor keves leben,puhara fözöm,fedö alatt,h az anyagok ne szökjenek ki. mert amugy nyersen szoktam ragcsalni,csak mar kicsit fonnyadt,de mar keresem a megfelelö turmixgepet,akkor remelem majd tudom nyersen inni.es csak krumplitörövel eleg összetörni?
2014. jún. 9. 21:01
 5/8 anonim ***** válasza:
Ha egészségeset akarsz, ne melegítsd 42 fok fölé, és főleg ne keverd tejjel! Egy gyengébb turmixot már 10 ezer alatt kapsz, keverd össz kb felerész vízzel, akkor le tudodvszűrni. Vagy gyümölcscentrifuga, akkor 100% tömény, de kicsit higitva jobb. Ha jó helyről veszed, turmixold hozzá a levelét is, értékesebb, mint a gyökere.
2014. jún. 10. 03:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:

A répa azon kevesek közé tartozik (a paradicsommal együtt), aminek épphogy jót tesz a főzés.


"A legtöbb zöldségfélével ellentétben, a sárgarépa főzve táplálóbb, mint nyersen. A vastag sejtfalak miatt a szervezet a nyers sárgarépa bétakarotin-tartalmának mindössze 25%-át képes hasznosítani. A főzés során azonban károsodnak a sejtfalak, így a szervezet számára a karotin hozzáférhetőbbé válik, és ha az ételben a felszívódáshoz szükséges zsírok is jelen vannak, akkor a sárgarépa karotintartalmának több mint a fele hasznosul."


[link]


Innen másoltam be, de ha rákeresel, van még róla néhány cikk a neten.

2014. jún. 10. 12:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 bumbi02 ***** válasza:
Én a helyedben csak félig főzném meg. Szerintem a répa úgy a legfinomabb. (más az íze ha nyers, ha félig főtt, és ha teljesen átfőtt) Addig szoktam főzni, míg már "főttnek" mondhatjuk, viszont még roppanós, és nem puha. Ha 1cm vastag karikákra van szelve, akkor ez lobogó vízben kb 5 perc.
2014. jún. 10. 22:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 A kérdező kommentje:
6-osn nagyon hasznosat irt,7-es is. köszönöm.
2014. jún. 11. 05:53

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!