Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tudnátok főételeket ajánlani,...

Tudnátok főételeket ajánlani, amibe fehérbor kell?

Figyelt kérdés
Tudnátok olyan - lehetőleg nem túl bonyolult - főételeket, egytál ételeket, amibe kell fehérbor? Kaptam egy csomót, és meginni nem tudunk ennyit, viszont szívesen főznék vele.

2014. júl. 22. 12:32
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Rizottó.
2014. júl. 22. 12:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 anonim ***** válasza:
67%

Főként halas vagy fehér húsos - borjú, baromfi, (a kacsa, liba és a pulyka kivételével) stb. recepteket keress!

Délután visszajövök, addigra keresek ilyesmit.

Franciás receptek is érdekelnek?

2014. júl. 22. 12:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/14 anonim ***** válasza:
Borleves, borsodó pl.csak rá kell keresned.
2014. júl. 22. 12:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/14 A kérdező kommentje:
Persze, jöhet franciás is. Itthon vagyok, van időm kísérletezni. Köszönöm az eddigieket is!
2014. júl. 22. 12:46
 5/14 anonim ***** válasza:
Én a borsos tokányra szavazok :)
2014. júl. 22. 12:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/14 anonim ***** válasza:
fehérboros-borsos hal
2014. júl. 22. 12:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/14 anonim ***** válasza:
Amikor vastagabb, nagyobb húsokat akarsz sütni, akár födő alatt, akár fólia alatt kezded pici víz hozzáadásával először puhára párolni = ilyenkor szoktam esetenként a pici víz helyet legelőször egy kis pohárka fehért bort alá önteni, igen pikáns, finom íze lesz a sültnek! Comb, karaj egybesütve, vagy idősebb tyúk, kakas sütése esetén!
2014. júl. 22. 16:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

Itt van egy francia recept, ez hús nélküli:


Hozzávalók:


1 kg. megtisztított és négybevágott burgonya.

5 dkg. vaj vagy margarin.

2 db. vékonyra vágott hagyma.

2 evőkanál liszt.

2 pohár fehérbor.

Só, bors.


Ha van, kuktában olvaszd fel a vajat ill. margarint.

Tedd hozzá a hagymát és a burgonyát, csöppet pirítsd meg.

Sózd és borsozd, majd a rászórt liszttel együtt jól keverd el.

Öntsd fel a két pohár borral, tedd rá a fedőt, és főzd kb. 12 percig. (Ha nincs kuktád, jól fedd le a lábost, és persze főzd legalább 30 percig a krumplit, időnként borral újralocsolva.)

Mindenféle húshoz adhatod köretként.


Írok majd még húsos receptet is, kicsit később.

Jó étvágyat! :)

2014. júl. 22. 17:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/14 anonim válasza:
75%
fehér húsokhoz való
2014. júl. 22. 17:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

Csavart borjúhús fehérborban (paupiette):


Hozzávalók 6 személyre:


6 vékony szelet kötözött borjúhús

3 pohár fehérbor

2 evőkanál liszt

félbe-vagy negyedekre vágott zöld olivabogyó

kakukkfű

babérlevél

3 pohár víz

só, bors

kevés vaj vagy olaj.


A kis madzaggal bugyorszerűen összekötött, sózott-borsozott borjúszeleteket süsd pirosra minden oldalon a zsiradékban.

Tedd hozzá a lisztet, a bort, a kakukkfüvet, a babérlevelet és az olivabogyókat, majd lassú keveréssel a vizet.

Hagyd párolódni kb. 45 percig.

Ha kész, ízlés szerint ízesítsd még sóval és borssal.

Petrezselymes rizzsel tálalhatod.

2014. júl. 22. 18:33
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!