Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Az alábbi csokitorta receptben...

Az alábbi csokitorta receptben a cukrozatlan kakaóport helyettesíthetem cukrozottal (Nesquik)? Csak az van itthon és most nem tudok másikat venni sajnos.

Figyelt kérdés
[link]
2014. szept. 11. 13:47
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
A recept 12.5dkg kakaóport és 20dkg cukrot ír, ehelyett tegyél bele 32.5dkg cukrozottat, cukrot pedig már ne.
2014. szept. 11. 13:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
71%
A cukrozott kakaópor nem tudom, hogy felolvad-e vajban elkeverve, szerintem kevesebbel próbáld ki előszőr, nehogy túl édes legyen a krém.
2014. szept. 11. 14:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Én is csináltam már cukrozottból, de a színe nem ilyen lesz, hanem nagyon fakó. :)
2014. szept. 11. 14:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 A kérdező kommentje:
Most nézem, hogy tényleg nem kell bele sütőpor meg semmi? A formát csak alul béleljem ki sutopapirral, az oldalára abszolút semmit ne rakjak, hogy tudjon a tészta odatapadni és egyenletesen felnőni, igaz? Valahol így olvastam. :) Köszönöm a segítséget!
2014. szept. 11. 14:13
 5/12 A kérdező kommentje:
Ha esetleg rakok bele reszelt étcsokit? :S
2014. szept. 11. 14:14
 6/12 anonim ***** válasza:
Jó lesz így is, csak kevesebb cukor és több kakaó kell bele.
2014. szept. 11. 14:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Mivel a cukrozott csak nyomokban tartalmaz kakaóport, nem igazán jó a valódi helyett.
2014. szept. 11. 15:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 anonim ***** válasza:

Én szoktam az ilyen tésztába tenni egy fél zacsi sütőport és még egy késhegynyi szódabikarbónát is.

Sütőpapírba írja a receptbe, én is abba teszem, ha beleteszed a sütőport és a szódabikarbónát, akkor feljön abban is.

2014. szept. 11. 15:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 anonim ***** válasza:
Étcsokival még lehet, hogy jobb is lenne. De olvaszd fel gőz fölött és úgy keverd bele, könnyebb mint reszelni:) Már ha még nem sütötted meg azóta :)
2014. szept. 11. 15:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 TappancsMancs ***** válasza:

Milyen sütőformába tennéd? Ha kerek nyitható oldalakkal akkor elég az oldalát vajjal áthúzni és lisztet végig görgetni benne ahogy megtapad rajta.


Az instant kakaópor cukor / kakaó aránya egész más. Sokkal cukrosabb és alig van kakaó íze. Ha van étcsokid mindenképpen keverj hozzá az meg nagyon meg is dobja, ez minőségi alapanyag már cukrászatilag.


Ha nem kell bele sütőpor az minőségibb recept, cukrászok sem tesznek pl piskótába. ?)

2014. szept. 11. 16:33
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!