Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Lehet párizsi csirkemellet...

Lehet párizsi csirkemellet sütőben sütni?

Figyelt kérdés
Világéletemben imádtam a párizsi csirkemellet, viszont az utóbbi időben nem eszem bő olajban sütött dolgokat. Az érdekelne, hogy ennek az ételnek van-e sütőben sült minimálolajas változata (mint a kirántott húsnak).
2014. szept. 13. 02:42
 1/6 anonim ***** válasza:
42%
Diétázol és lisztet eszel?
2014. szept. 13. 02:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
71%

1 kg csirkemell filé vékony szeletekre vágva

6 db tojás

3 deci tejszín

5 dkg reszelt sajt

só, bors, kevés zsemlemorzsa

2 evk. olívaolaj


ELKÉSZÍTÉSE:


A csirkemelleket vékony szeletekre vágom, sózom borsozom.

Egy hőálló magasabb falú edény aljára rakom a 2 evk. olívaolajat és megszórom kb 1 evk zsemlemorzsával.

1,5 deci tejszínt összekeverek 3 db tojással, sózom borsozom.

A csirkemelleket lisztben egyenként megforgatom , ezután beleforgatom a tejszínes-tojásos masszába és egyenként egymás mellé rakom az edénybe. Fontos, hogy csak egy réteget készítsünk, semmi esetre se rakjuk egymásra a tojásos csirkemelleket!

Ha ezzel készen vagyok , akkor a maradék tojásos masszához ami maradt , hozzá keverem a többi tojást , sajtot , 2 evk. lisztet és a csirkére öntöm.

Ennek tetejére nagyon kevés reszelt sajtot szórok !

Előmelegített sütőben szép pirosra sütöm.

Ha jól dolgoztunk , akkor szeleteléskor szép vastag bundánk lesz a csirkemell tetején.

Vegyes nyers saláta keverékkel tálaltam, amihez kapros joghurtos öntetet készítettem.

2014. szept. 13. 05:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
31%
Elsőnél a pont, a szénhidrát (ilyen egyszerű, mint a liszt) sokkal jobban hizlal, mint a zsiradék.
2014. szept. 13. 06:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
96%
Ez nem fogyókúrás téma, és lehet, hogy a kérdező csak a hevített zsiradékot kerüli. Egy szót sem ejtett diétáról.
2014. szept. 13. 07:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
90%

Jó, bocs, az első vezetett félre, a kiegészítő szöveget meg végig se olvastam... hibáztam.



Akkor viszont, lehet.

Sőt, a sütőt se kell bekapcsolni miatta.


Lehet sütni vastagabb aljú teflonos serpenyőben is. Beízesíted a cs.mellet, aztán liszt, tojás liszt (vagy liszt párizsi tészta liszt) sorrendben bundázod, és minimális olajjal sütöd.

Simán megsül , a cs.mell nagyon hamar átsül.


A hús tésztájába rakhatsz egy rakás dolgot, amivel gazdagabbá teheted.

Pl parmezán sajt. Vagy reszelt burgonya (tócsni tészta gyakorlatilag) vagy bármilyen más zöldség, pl reszelt sárgarépa, szeletelt brokkoli.


Olajos magvakkal is együtt sütheted, ilyenkor úgy süsd, hogy a megforgatott cs.mellet beleteszed a serpenyőbe, amíg meg nem szilárdul a teteje, megszórod pl mandulával, szezámmaggal, lenmaggal, fenyőmaggal....

Aztán letakarod fedővel, és szinte teljesen készre sütöd.


A lényeg, hogy mikor megfordítod, már csak egy picit kelljen sütni, mert különben megégnek a magok. (Pláne a fenyő és a mandula)

2014. szept. 13. 07:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 A kérdező kommentje:
Másodiknak és ötödiknek örök hálám. Egyébként most épp nem fogyókúrázom, azért is kérdeztem. Csak a gyakori diétáknak köszönhetően elég makacsul lázadozik a gyomrom a zsíros ételekkel szemben, ezért azokat két fogyi közt is kerülnöm kell. Mondjuk egyedül talán a sült szalonnának nincs zsírszegény alternatívája, mint írtátok, még a párizsi husi is megoldható.
2014. okt. 2. 15:00

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!