Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért van az, hogy akármilyen...

Miért van az, hogy akármilyen sülthúsnál a belseje teljesen íztelen pedig pácolom?

Figyelt kérdés
2014. szept. 20. 18:27
 1/7 anonim ***** válasza:
Spékelni kell (tűzdelni) szalonnával, fokhagymával.
2014. szept. 20. 18:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
Nem pácolod elég ideig, és lehet a sütési módszered is rossz. Írj néhány konkrétumot, hogy kiderüljön.
2014. szept. 20. 18:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 bumbi02 ***** válasza:

Ez eléggé húsfüggő. Például ha egy egészben sült karajt sütsz, ne várd hogy a belseje is fokhagymás köményes ízű legyen, hisz jó esetben 10 cm átmérőjű a karaj. (sütés után)

Nem véletlen szoktak a karaj belsejébe kolbászt tenni, vagy csak spékelni szalonnával, és nem véletlen az egészben sült húsokhoz mártás jár mindig, mert különben ízetlenek lennének.


Ha egészben sült húst készít az ember, jobb választás a marha, hisz a marhahúsnak alapvetően jó íze van (ellenben a sertéssel, ami szerintem jellegtelen,és fűszerezést igényel). Egy rózsaszínre (medium well) sült hátszín a són és borson kívül igazán nem is igényelne semmilyen fűszert, persze feldobható zöldfűszeres krusztával, ilyen olyan pácokkal. De itt semmiképp se marad ízetlen a belseje, mivel a marhának van már íze.


Nem hinném hogy szelet húsokról beszélsz Kérdező, hisz egy ujjnyi vastag szeletnél hogy mondaná meg az ember hogy a belseje íztelen vagy a külseje.

2014. szept. 21. 00:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
86%
Szerintem a hus sutesenel ugyanazt a hibat koveted el mint barki. A lenyeg a sult husoknal, hogy elo kell sutni. A nagyobb darabokat is! Egy serpenyot elokapsz es lici olajon feheredesig sutod. Igy bezarod a hus rostjait es a finom "szaftja" benn marad. En sima soval pacolt husnal is igy csinalok es masabb az ize. En a porkoltoket, ragukat is le szoktam piritani a hust es csak utana engedem fel vizzel. Probald ki! Meg fogsz lepodni mennyivel finomabb igy a hus es belul puha omlos marad
2014. szept. 21. 08:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 bumbi02 ***** válasza:
100%
Ha elősütjük, akkor nem fehéredésig érdemes sütni, hanem addig, amíg pörzsanyag nem képződik:) Tehát egy egész csirkemellnél forró serpenyőben kb 4-4 perc oldalanként, aztán be a sütőbe.: )
2014. szept. 21. 10:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim válasza:
50%
Vastag hús mindig íztelen lesz, nem járja át a pác. Én sót oldok fel vízben és átinjekciózom vele a húsdarabot. Fűszert nem ajánlom, mert eldugítja a tűt, csak sót.
2014. szept. 22. 20:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:

van egy jó módszer az egybesült hushoz,hogy belül is finom legyen.hegyes késsel tetszés szerinti területen beleszúrsz és a "sebbe"beleteszel egy fokhagymát)ha nagy elvágod)és egy szelet leveskockát.egy kockát lehet 3-4 darabra vágni.

ezt ujjaddal belenyomod.sok helyen is megcsinálhatod, ez ízlés dolga.és egy karajdarabot vagy kilonyi combot legalább 10-15 helyen megműtöm igy:))

a hust kivülről besózod,és mehet a sütöbe.nem árt sütés közben a levével locsolni.

amióta ezt a módszert használom azóta nagyon finom lesz a hus-érdemes kipróbálnod.

2014. szept. 24. 08:43
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!