Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen könnyen elkészíthető...

Milyen könnyen elkészíthető étellel tudnám meglepni a barátomat?

Figyelt kérdés

2014. okt. 8. 09:05
 1/6 anonim ***** válasza:
Amit szeret azt csináld neki :)
2014. okt. 8. 09:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 A kérdező kommentje:
Épp ez az,hogy tőletek kérnék tanácsot, mivel nem ismerem még annyira :) nem járunk régóta és rákérdezni meg nem akarok hanem inkább meglepni :) Múlthétenajánlottátok a gyrost ami nagyon ízlett neki :)
2014. okt. 8. 10:32
 3/6 anonim ***** válasza:
Azt azért jó lenne tudni, hoyg mi az, amit nem szeret. Mert ha pl nem eszi meg a gombát vagy a belsöségeket, akkor az ilyen ételek hiána finomak, neki nem fognak ízleni.
2014. okt. 8. 13:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
Barátodnak van gondolom barátja kérdezd meg őt hogy mit szeret csak mond meg ,hogy meglepi szov ne mondja el
2014. okt. 8. 14:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 A kérdező kommentje:
Minden húst megeszik csak az ilyen spenót meg tökfőzeléket utálja :D Akkor írom úgy : Írjatok egyszerű húsos ételeket :)
2014. okt. 8. 15:47
 6/6 anonim ***** válasza:

Azért én leírok egy receptet, ami ugyan gombás, de, ha kiderülne, hogy mégsem szereti a gombát 8persze időben ), akkor valami más szószt csinálsz mellé, vagy másképpen variálod.

a lényeg először is a porhanyós csirkemell elkészítése.

tenyérnyi, nem túl vékony szeletkéket vágsz, kissé megklopfolod, sózod, borsozod. lisztbe mártod mindegyiket.

serpenyőben forrósítasz kevés zsíradékot és a csirkemelleket mindkét felükön 2-2 percig elősütöd. (ha kell a a zsiradékot kevéssel pótolod ) ha mind megvan, átszeded egy jénaiba/tepsibe, amit vékonyan ki van kenve. a megmaradt lisztes pecsenyelevet egy deci vízzel beforralod, és ráöntöd a húsokra. szorosan lefóliázva kb 20 percig sütöd, kb 180 fokos sütőben. utána a fóliát leveszed és egy kis színre sütöd.

Közben elkészülhet a gombaszósz. egy közepes fej hagymát finomra vágsz. ha van egy kevés füstölt szalonna, akkor azzal kezded, hogy kevés zsiradékon kiolvasztod, illetve megsütöd. ezen megdinszteled a hagymát, és kis vízzel fedő alatt pépesre főzöd. ha zsírjára visszasült ráteszel kb 30 deka vékonyra szelt gombát, finoman sózod ( a szalonna miatt ) és puhára párolod fedő alatt.

ha ez is kész, akkor megszórod 2 csapott kanál liszttel, és jól átforgatod. pár percig pirítod és hidegvízzel szószos állagóra kevered. ezután felöntöd 2 deci főzőtejszínnel, vagy simára kevert tejföllel.

ebbe a szószba teszed a húsokat, hogy átvegyék egymás ízét.ha nagyon finomat akarsz, és jól főző csajnak akarsz mutatkozni , akkor galuskát adsz mellé, de azért minőségi kifőtt tésztával, rizzsel is finom.

Ez a bakonyi módon készült csirkemell.

ha nem jönne be a gomba, akkor meggymártással, rizzsel is tálalhatod az omlós csirkemellet. Vagy még úgy is lehet, hogy a húsokat leöntöd egy kis tejszínnel, jól megszórod reszelt sajttal és együtt pirosra sütöd.

emellé is finom egy zöldséges rizs, de petrezselymeskrumplival, esetleg krokettel is tálalhatod.

valami desszertet is kínálj utána, ami lehet egy pohárkrém, vagy valami babapiskótás habos krémes hidegsüti is.

Egy üveg jóféle bor sem árt egy meglepi vacsora mellé, a többi adja magát... :)

2014. okt. 8. 15:55
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!